Salata lui Moș Crăciun, preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători

Dacă vrei să îți impresionezi invitații de Crăciun sau pur și simplu îți dorești să încerci ceva nou, îți recomandăm o salată simplă și delicioasă.

23 dec. 2022, 17:27
Salata lui Moș Crăciun, preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători
Salata lui Moș Crăciun

Pentru salata lui Moș Crăciun nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar simplitatea preparării ei te va convinge să o pui pe masă de sărbători. Familia sau invitații o vor consuma pe nerăsuflate.

Ingrediente

  • doi cartofi
  • patru castraveți murați
  • patru ouă
  • 250 g piept de pui
  • o jumătate de ceapă
  • 100 g de maioneză
  • 2 ardei grași
  • sare

Citește și: Program de sărbători Kaufland. Cât timp vor fi închise magazinele de Crăciun și Revelion

Cum se prepară salata lui Moș Crăciun

Pentru început, cartofii fierți în coajă se lasă la răcit și se curăță. Toate legumele trebuie să fie tăiate în cuburi mici. Înainte de a tăia castraveții murați, trebuie să îi stoarceți bine de saramură. Ouăle trebuie să fie fierte tari, două dintre acestea vor fi tăiate cubulețe, iar celelalte două se păstrează pentru decor. Pieptul de pui se fierbe la foc mic, în apă cu sare, până când se înmoaie. La fel ca celelalte ingrediente, carnea se taie cât se poate de mărunt. Ceapa se taie fin.

Ardeii grași se usucă cu un prosop de hârtie și se coc. După ce aceștia au fost copți, se curăță și se taie fâșii.

Peste legumele tocate mărunt se pun maioneza și sarea și se amestecă foarte bine. Compoziția se întinde pe o farfurie plată, dormând o emisferă și se acoperă totul cu fâșiile de ardei gras.

Citește și: Alimentul care se află de sărbători pe masa tuturor românilor costă acum dublu

Celelalte două ouă se pregătesc astfel: se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se zdrobesc și se amestecă cu o cantitate mică de maioneză. Compoziția obținută se rulează până se obține o bilă pe care trebuie să o puneți deasupra salatei.

Albușurile se dau pe răzătoare și se pun la baza salatei pentru a forma căciula lui Moș Crăciun.