Ce se întâmplă dacă mănânci roşii zilnic. Mihaela Bilic adaugă un ingredient care îţi salvează silueta

Roșiile se numără printre cele mai populare legume, apreciate de toată lumea. Conțin vitamina C și reprezintă un ingredient de bază în multe bucătării din întreaga lume.

07 iun. 2022, 09:00

Este bine să consumi roşii în această perioadă, dar mare atenţie la combinaţii. Roșiile sunt unul dintre cele mai comune alimente din dieta mediteraneană, mai ales că sunt incluse în mai multe rețete, de la o salată la un hamburger sau o tocană.

În plus, există mai multe soiuri de roşii: cireșe, cărnoase, pare și rotunde, iar fiecare dintre ele este destinată unui tip de preparat, ceea ce îl face să se potrivească gustului majorității oamenilor, atât adulților, cât și copiilor.

Greşeala banală pe care o fac toţi românii. De ce e bine să eviţi combinaţia roşii-castraveţi
Caracteristicile sale nutritive fac ca acest fruct sa ofere numeroase beneficii organismului. În plus, roșiile pot fi achiziționate pe tot parcursul anului din legume și supermarketuri, deși sunt recoltate în mod natural în lunile de vară , mai ales la sfârșitul acestui sezon.

Caracteristicile nutriționale
Roșiile sunt 94% apă, așa că aportul lor caloric este scăzut, aproximativ 22 kcal la 100 de grame de produs comestibil, așa cum indică Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).

Dintre compoziția sa nutritivă, se remarcă în principal pentru un macronutrient major: carbohidrații. Cu toate acestea, merită să subliniem unele dintre vitaminele sale.

Conținutul roșiilor de vitamina A este remarcabil
„O porție de roșie acoperă 61% din aporturile recomandate de vitamina C”, spun specialiștii, potrivit doctorulzilei.ro.

Printre carotenoizii non-provitamina A se numără licopenele a căror cantitate depinde de soiul cultivat. Mai exact, acest nutrient este mult mai mare în roșiile de tip pere. Trebuie avut în vedere și gradul de maturitate, întrucât este mai mare la cei maturi. Așadar, aportul acestui nutrienți depinde de metoda de cultivare și de forma de maturare, întrucât este mai mare la cele cultivate în aer liber și maturate pe plantă.

În ceea ce privește mineralele, se remarcă aportul de potasiu, care este de 290 mg la 100 de grame de produs comestibil . În aceeași cantitate de produs, oferă 27 mg de fosfor și un total de 11 mg de calciu.

Un fapt curios despre roșie este că, atunci când este zdrobită sau gătită, precum și gătită cu ulei, absorbția licopenului în organismul nostru este îmbunătățită considerabil .

Nutriționistul Mihaela Bilic explică: De ce e mai bine să mănânci pâine la salata cu roșii și brânză

Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică de ce e mai ibne să mâncăm o felie de pâine la salata de roșii cu brânză.

Este sezonul roșiilor și o salată de roșii cu brânză este o alegere excelentă în acest sezon. Medicul nutroționist Mihaela Bilic însă spune că o felie de pâine este binevenită la acest meniu.

Silueta bine cu pâinică se ține. Mihaela Bilic desființează mitul. Ce mâncăm la salata de roșii cu brânză
„La roșie nu avem porții. Fiind o legumă, chiar dacă ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici măcar fructoză”, a spus Bilic. În ceea ce privește salata de roșii, medicul spune că poate fi o mâncare sănătoasă, dar depinde cât ulei și câtă brânză adăugăm în salată. Porția zilnică de ulei ar trebui să fie de doar două linguri pe zi, în timp ce porția zilnică de telemea ar trebui să fie între 70 și 100 de grame.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Bilic.

Dieta cu supă de roșii – Scapi de trei kilograme în doar o săptămână. Iată cum ar trebui să arate meniul pentru fiecare zi
„Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, e grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză. Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi. Punându-le împreună avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți.

Roşii ţuguiate, pericol pentru sănătate? Cum recunoaştem tomatele crescute forţat cu substanţe chimice
Nu putem spune că pâinea îngrașă, atâta vreme cât pâinea are 250 de calorii pe suta de grame, maximum, iar brânza poate să ajungă până la 300. La 100 de grame de brânză volumul este mic, ne poate păcăli. În schimb, la 100 de grame de pâine putem avea chiar o baghetă. Dacă nu le punem împreună, să ne săturăm un pic mai repede, riscăm să mâncăm tot calupul de brânză”, a mai spus Bilic.