Salata verde combate insomnia

Salata verde sau lăptuca este o plantă care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră. Pe lângă faptul că aduce prospeţime mâncării, este şi foarte gustoasă.

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 14:53
Salata verde combate insomnia

Salata verde a început să fie cultivată cu mii de ani în urmă în zona bazinului mediteranean. Această plantă, care aparţine familiei asteraceelor, era folosită în bucătăria antică greacă şi egipteană.

Cum putem alege salata verde cea mai bună?

Potrivit medicului nutriţionist Lygia Alexandrescu, există mai multe feluri de salată verde şi de multe ori nu ştim care dintre aceste soiuri este cea mai bună. Ca regulă generală, salata cea mai bună este cea care este cea mai bogată în fitoelemente, şi anume salata cu frunzele mai închise la culoare.

Beneficiile salatei verzi

Deşi salata verde conţine 90% apă şi are un conţinut foarte scăzut de calorii, aceasta aduce un aport însemnat de acid folic, vitamina C, beta-caroten, potasiu şi o substanţă fitochimică numită lactucin, care are proprietăţi sedative.

Salata verde reduce riscul de boală cardiacă, cancer şi combate insomnia.

Potrivit silueta-naturala.ro, medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu recomandă ca salata verde să fie consumată în formă proaspătă, însă aceasta poate fi preparată şi ca supă de salată verde sau sote la cuptor.