Sălile de păcănele vor fi scoase în afara localităţilor, prevede un proiect de lege adoptat de Senat în unanimitate

Senatul a adoptat, marţi, în unanimitate, o propunere legislativă de modificare a OUG 77/2009, prin care licenţa pentru jocurile de noroc se acordă în funcţie de numărul de locuitori ai localităţii, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori.

05 sept. 2023, 21:50
Sălile de păcănele vor fi scoase în afara localităţilor, prevede un proiect de lege adoptat de Senat în unanimitate

O altă prevedere a propunerii legislative ce reglementează funcţionarea sălilor de jocuri de noroc – care a fost iniţiată de un grup de parlamentari de la PSD şi adoptată de Senat – stipulează că „spaţiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti”.

„Spaţiul propus nu este situat în incinta sau pe o rază de 300 m a unităţilor şi instituţiilor de învăţământ, inclusiv campusurile aferente acestora, a unor locuri de joacă pentru copii definite ca orice spaţiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii, a parcurilor, a unor aşezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi alte asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora”, se mai arată în noua formă a actului normativ.

Pentru protejarea jucătorilor de riscul de dependenţă şi pierderi financiare semnificative asociate jocurilor de noroc, numărul maxim de mijloace pentru jocurile de tip slot-machine aflate într-o locaţie şi exploatate de acelaşi operator economic se reduce de la 75 la 20.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre reforma fiscală: „Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament. Va fi pus în transparenţă, nimeni nu îl trece noaptea, pe furiş”

Amenda pentru permiterea accesului minorilor în locaţiile specializate pentru desfăşurarea jocurilor de noroc constituie contravenţie şi se sancţionează la prima abatere cu amendă de la 100.000 la 200.000 lei, adică dublul cuantumului în vigoare. La a doua abatere, licenţa de organizare a jocurilor de noroc a operatorului este suspendată timp de şase luni, iar la a treia abatere licenţa este anulată fără posibilitatea de licenţiere a aceluiaşi operator timp de trei ani, se mai stipulează în proiectul de act normativ.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Citeşte şi: Remus Pricopie, Rector SNSPA: „Rolul de voce politică a lui Putin la Bucureşti e interpretat de AUR, George Simion şi Diana Şoşoacă”