Salinoterapia îţi redă starea de bine

Cura în salină alungă tusea, simptomele astmului, sinuzitei și rinitei alergice, motive pentru care salinoterapia sau terapia de aerosoli este recomandată adesea de medici.

RomaniaTV.net
28 dec. 2016, 10:31
Salinoterapia îţi redă starea de bine

Aerul sărat stimulează eliminarea secreţiilor de la nivelul bronhiilor şi, odată curaţată zona se reduc inflamaţiile şi iritaţiile prezente pe căile respiratorii. Prin inhalarea aerosolilor salini, care sunt absorbiţi şi de piele, se rezolvă mai multe probleme de sănătate în acelaşi timp. Scapi de tuse, de simptomele neplăcute ale sinuzitei, iar dermatitele alergice şi semnele psoriazisului se reduc până la vindecare.

Adio, oboseală!

Salinoterapia are proprietăţi benefice şi în tratamentul rănilor deschise sau în calmarea arsurilor.

Dacă eşti sănătos, dar te simţi obosit şi fără vlagă, tot terapia cu sare te pune pe picioare. Cura salină reactivează sistemul imunitar, îi creşte rezistenţa la stres şi îl protejează de infecţii.

Curele efectuate de 2 ori pe an a câte 14 şedinţe de aproximativ o jumătate de oră reglează tulburările de metabolism, spre exemplu problemele cauzate de stres, disfuncţiile tiroidei, meteosensibilitatea şi chiar insomnia.

Pentru imunitate mai bună

Staţiunile balneare dispun şi de lacuri naturale sărate pentru ca tratamentul balnear să fie unul complex. În cazul în care sistemul tău imunitar ta este mult prea slăbit şi răceşti uşor, îţi poţi fortifica organismul dacă mergi, o dată pe an, la cure de tratament cu apă sărată, pentru minumum două săptămâni.

Potrivit specialiştilor în balneologie, băile saline stimulează acele glande ale corpului care sunt responsabile de controlarea infecţiilor din organism şi, în acelaşi timp, de reglarea metabolismului şi a circulaţiei periferice. De asemenea, băile saline îţi pot calma şi durerile reumatice. Pe termen lung, acestea îţi întăresc organismul, ferindu-te de infecţii.

Citeşte şi  De ce ar trebui să pui o lampă cu sare în fiecare cameră

Unde poți face salinoterapie

20 de saline naturale avem în România, care sunt foste mine de sare, prin care se numără: Salina Praid, Slănic Prahova, Slănic Moldova, Ocnele Mari, Salina Turda, Târgu Ocna, Cacica, Coştiui, Cojocna, Ocna Sibiului, Ocna Şugatag, Ocna Mureş, Rona de Sus. Pe lângă acestea, în ţară s-au amenajatzeci de saline artificiale, de dimensiuni diferite şi cu aspect care mai de care mai atrăgător, pentru terapia numeroaselor afecţiuni. În Bucureşti, spre exemplu, zeci de persoane aleg în fiecare zi, indiferent de anotimp, pentru tratamentul afecţiunile respiratorii salinele Roman, din zona Domenii.

Testele specifice de puritate a aerului arată că Salina Unirea din Slănic Prahova poate fi respirat cel mai curat aer din lume. Construită la 208 m în adâncime, salina Unirea este una dintre cele întinse saline din Europa, respectiv acoperă aproximativ 80.000 de metri pătraţi. Salinapoate fi vizitată în oricare zi din săptămână, cu excepţia zilei de luni. În salină există un spaţiu destinat salinoterapiei, dotat cu paturi, scaune, mese, tot ce este necesar pentru vizitatorii cu afecţiuni respiratorii, care fac tratament şi vor să se relaxeze.

Cine n-ar trebui să coboare în salină

Salinoterapia are şi contraindicaţii, printre care amintim afecţiunile contagioase şi bolile cardiace, precum sunt hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică, angina pectorală. Nu se recomandă terapia cu aerosoli salini pacienţilor cu epilepsie şi cu alte afecţiuni care pot duce la pierderea cunoştinţei şi în hipertiroidie. Cura la salină trebuie recomandată de un medic pneumolog sau de recuperare medicală.

Află la ce ajută terapia la salină