Salmonela: Boala cel mai des întâlnită vara la copii

Salmoneloza este, de fapt, o formă de otrăvire a alimentelor cauzată de bacteria salmonela. Bacteria este mai întâlnită vara, iar copiii mici sau cei cu un sistem imunitar deficitar sunt cei mai expuşi riscului de a face forme grave.

08 iul. 2014, 06:39
Salmonela: Boala cel mai des întâlnită vara la copii

Cum se transmite salmonela

Boala se ia cel mai frecvent in urma consumului de carne contaminata cu salmonela. Infectia poate avea loc in momentul in care alimentele sunt procesate sau ambalate sau din cauza faptului ca cei care le manevreaza nu isi spala mainile. Salmonela poate fi transmisa si de anumite animale, cum ar fi reptilele, puii de gaina, de rata sau hamsterii.

Citeşte şi Paraziţii din alimente. Ce trebuie făcut pentru a nu te îmbolnăvi mâncând

Mainile ar trebui spalate imediat dupa ce ati pus mana pe un astfel de animal, chiar daca pare sanatos. Carnea de vaca, pui, laptele si ouale sunt cel mai frecvent infectate cu salmonela, insa si legumele se pot contamina. De obicei, produsele contaminate arata si au miros normal.

Alimente periculoase pe timp de vara

Simptomele infectiei cu salmonela

Acestea  includ diaree, febra si crampe abdominale. Apar la un interval de 12-72 de ore dupa ce s-a produs infectarea si de obicei boala dureaza intre 4 si 7 zile.

Citeste mai multe despre salmonela pe mami.ro.