Saloanele de masaj erotic „încing” spiritele în Parlament

Senatorul PNL Emilian Frâncu i-a cerut, luni, ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, informaţii privind numărul persoanelor care practică masajul erotic având contract de muncă, el afirmând că multe dintre locurile unde se întâmplă această activitate sunt paravane pentru prostituţie, informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 21:59
Saloanele de masaj erotic „încing” spiritele în Parlament

Liberalul Emilian Frâncu a menţionat, într-o interpelare făcută în Senat, că „serviciile de masaj practicate de tinerele domnişoare” sunt foarte populare în România şi l-a întrebat pe ministru dacă Inspecţia Muncii a efectuat controale pentru a depista câte practicante ale acestei noi meserii sunt înregistrate cu carte de muncă şi dacă lucrează în condiţii conforme cu reglementările în vigoare.

Senatorul liberal i-a cerut lui Ialomiţianu să îl informeze dacă există date statistice la nivel naţional şi local referitoare la numărul total al persoanelor care activează în domeniu şi „care îşi aduc, cuminţi, contribuţia la bugetul de stat”.

Câte firme care funcţionează sub o formă sau alta ca saloane de masaj erotic sunt în evidenţa organelor fiscale? Ce calificare profesională le dă dreptul acestor persoane să fie remunerate pentru servicii denumite generic masaj erotic? De ce se evită sistematic stabilirea unui cadru legislativ care să permită controlul acestor stabilimente doarece impozitarea corectă a acestei activităţi de masaj ar aduce venituri însemnate bugetului de stat? Câte controale au fost făcute de reprezentanţii Ministerului Finanţelor la nivel de ţară la firme care au ca obiect de activitate de masaj”, a întrebat senatorul.

Acesta a adăugat că termenul de „masaj erotic” nu apare ca obiect de activitate în Codul CAEN şi nici în vreo prevedere legală comercială, cadrul legislativ fiind „pe cât de neclar, pe atât de permisiv”.

Sunt numeroase apariţii în presă care arată cum Poliţia Română a dispus închiderea diverselor saloane de masaj pentru că funcţionau ca paravan pentru practicarea prostituţiei sau a traficului de persoane„, a a subliniat Emilian Frâncu.


loading...