Salonul Auto de la Geneva și-a deschis porțile, după o pauză de 4 ani. Câștigătorul la categoria Mașina Anului 2024 este Renault, pentru prima dată după 27 de ani

Salonul Auto de la Geneva, unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate industriei auto, și-a redeschis porțile, după o pauză de 4 ani.

28 feb. 2024, 11:25
Salonul Auto de la Geneva și-a deschis porțile, după o pauză de 4 ani. Câștigătorul la categoria Mașina Anului 2024 este Renault, pentru prima dată după 27 de ani
Salonul Auto de la Geneva și-a redeschis porțile, după o pauză de 4 ani

Față de edițiile precedente, Salonul Auto de la Geneva este ceva mai modest în 2024. Au fost amenajate doar 34 de standuri pentru opt producători în hala centrală. Singurele mărci cu tradiție care au răspuns prezent invitației sunt Dacia și Renault.

La standul constructorului român, vizitatorii pot admira noua generație Dacia Duster, noul Spring electric, precum și Dacia Sandrider.

Citește și: Dacia Spring Facelift 2024! Cum arată noul model al cele mai vândute mașini electrice din România! Când vor putea românii să comande noua mașină?!

Renault s-a prezentat la eveniment cu o reinterpretare a unui model legendar – R5. Mașina era renumită în anii ’70 – ’80 pentru designul său avangardist, versatilitate și consumul redus de combustibil, iar noul model promite să atragă și el atenția în perioada tranziției energetice, potrivit Observator News.

Noul Renault 5 are o autonomie de 400 de km și va avea un preț de pornire de circa 25.000 de euro. Constructorul francez a câștigat la categoria Mașina Anului 2024. Modelul Scenic E-Tech a fost ales de 61 de jurați din 23 de țări diferite, dintre șapte mașini finaliste, printre care și BMW Seria 5 și Peugeot 3008.

Renault Scenic E-Tech este un concurent puternic pentru Tesla Model Y. Are o autonomie de până la 610 km, iar bateria electrică promite o durată de viață îndelungată. În Franța, prețul de pornire este 40.000 de euro.

Citește și: Cum arată Dacia Sandrider care va concura la Raliul Dakar

„Acesta este un alt simbol al renaşterii Renault. Am intrat înapoi în joc. Este foarte important pentru noi”, a declarat Gilles Le Borgne, vicepreședintele executiv Renault.

Nu este prima dată când Renault Scenic câștigă titlul din Mașina Anului, acest lucru s-a mai întâmplat și în 1997.