Secţia de pediatrie a SJ Bacău, unde un copil era LEGAT DE PAT, a fost închisă. Ce alte măsuri au fost luate

Secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgențe Bacău unde un copil a fost fotografiat legat de pat cu un ham a fost închisă pentru igenizare, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Bacău, Anda Dumitrescu. În total, şase saloane vor fi eliberate în urma unei decizii luate de Direcţia de Sănătate Publică. Măsura a fost luată din cauza mizeriei găsite acolo în timpul unui control.

05 ian. 2014, 12:33
Secţia de pediatrie a SJ Bacău, unde un copil era LEGAT DE PAT, a fost închisă. Ce alte măsuri au fost luate

În urma controlului Direcţiei de Sănătate Publică, s-au verificat condiţiile în care erau ţinuţi copiii la secţia de Pediatrie. Echipa de control a descoperit că cei mici erau ţinuţi în condiţii precare: în saloane, pereţii erau plin de igrasie, faianţa era căzută în unele locuri, iar apa se infiltrase în tavan.

Direcţia de Sănătate Publică a dispus închiderea a şase saloane din secţie pentru curăţenie şi igienizare. Personalul are la dispoziţie doar 72 de ore pentru a remedia problemele. Deja au fost demarat lucrări de renovare.

Între timp, cei zece copii internaţi la Pediatrie au fost mutaţi în saloane din alte secţii.

Un copilaş internat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău a fost legat cu un ham de pat. Cadrele medicale au avut o explicaţie uluitoare. L-au legat pe micuţ ca să nu se rănească. Reprezentanţii spitalului spun că au personal insuficient care nu-i poate supraveghea pe copii, informeazăRomânia TV. Ministerul Sănătăţii a cerut Consiliului Judeţean Bacău să declanşeze o anchetă la spital.

Imaginile dure i-au şocat pe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Însă nu doar imaginile au fost surprinzătoare, ci şi declaraţiile personalului medical. Angajaţii Secţiei de Pediatrie ai Spitalului din Bacău au spus că eu recurs la această metodă deoarece sunt prea puţini şi nu pot avea grijă de toţi pacienţii.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bacău fac cercetări la faţa locului, MS cerând ca ancheta să vizeze atât cazul copilului legat de pat, cât şi condiţiile improprii din spitalul respectiv, prezentate în imagini.

Directorul medical al Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Aurelia Ţaga, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că va declanşa o anchetă internă la nivelul spitalului pentru a stabili exact pe ce perioadă a fost legat copilul, situaţia în care se apelează la o astfel de metodă fiind considerată una de „extremă urgenţă”.

Din păcate acest caz nu este singular în România. Anul trecut la Spitalul din Buzău mai mulţi copii au fost găsiţi legaţi de pat în Secţia de Pediatrie. Şi personalul medical de la acest spital a avut aceeaşi scuză: sunt prea puţini angajaţi şi nu pot avea grijă de toţi pacienţii.