Salonul Internaţional de Carte Bookfest, în perioada 1- 5 iunie 2016, la Romexpo. Înscrierile au început de astăzi

Cea de-a XI-a editie a Salonului International de Carte Bookfest va avea loc in perioada 1- 5 iunie 2016, la Romexpo, avand ca Invitat de Onoare Israelul. Surprizele pregatite de Invitatul de Onoare al Bookfest 2016 vor fi devoalate intr-o conferinta de presa marti, 15 martie, ora 12:00, la libraria Humanitas de la Cismigiu

10 mart. 2016, 15:42
Salonul Internaţional de Carte Bookfest, în perioada 1- 5 iunie 2016, la Romexpo. Înscrierile au început de astăzi

Cel mai important salon de carte din România se va desfășura în Complexul Expozițional Romexpo între 1 și 5 iunie. Înscrierile se pot face, începând de astăzi, prin crearea unui cont pe www.bookfest.ro și înregistrarea formularului de înscriere.
Păstrând tradiția anilor trecuți, Bookfest va avea și în acest an un Invitat de Onoare prestigios, Israelul.

„Suntem extrem de fericiți că Statul Israel este invitatul de onoare al ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Considerat drept unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România, acesta constituie un prilej excelent pentru publicul român de a cunoaşte mai îndeaproape autori israelieni de renume mondial, cât și de a se familiariza, în premieră, cu nume noi. Iubitorii de carte vor putea explora universurile felurite imaginate de scriitorii israelieni și vor avea șansa de a se întâlni și a interacționa cu unii dintre aceștia. Vă așteptăm așadar la standul nostru inedit, al cărui concept ne îndeamnă să nu ne oprim niciodată din visare”, a declarat Excelenţa Sa Tamar Samash, Ambasadoarea Statului Israel în România.

„Este o ocazie remarcabilă pentru publicul Bookfest, dar și pentru editorii români să sărbătorească în acest an literatura israeliană, o forță de necontestat în peisajul editorial contemporan. O mai bună cunoaștere a resorturilor interne ale acestei literaturi ne va putea ajuta și pe noi să devenim mai eficienți în promovarea propriilor noastre valori literare”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România.

Organizatorii pregătesc o mulțime de surprize, inclusiv pentru cei mici, cărora li se va acorda în acest an o atenție deosebită și care vor fi răsfățați cu un număr mai mare de standuri cu cărți și activități pentru copii, dat fiind că Bookfest începe chiar de Ziua Copilului, pe 1 iunie.

O altă noutate pentru această ediție este vizita unei importante delegații de editori germani care sunt așteptați la Bookfest 2016 pentru întâlniri profesionale cu colegii din România. Vizita face parte din proiectul România – invitat de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig 2018, coordonat de Ministerul Culturii. Întâlnirile profesionale sunt programate în primele două zile ale Salonului Internațional de Carte 2016.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu susținerea Ministerului Culturii. Banca Transilvania este cel dintâi sponsor confirmat al ediției 2016 a Salonului Internațional de Carte Bookfest.


loading...
TopArticole1 / 6