Salvamontiştii au recuperat trei turişti răniţi în Munţii Făgăraş

Salvamontiştii sibieni au intervenit, miercuri seară, pentru recuperarea a trei turişti răniţi în Munţii Făgăraş. O femeie şi un bărbat s-au ales cu fracturi după ce s-au accidentat, iar un turist austriac a căzut de pe motocicletă pe Transfăgărăşan.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 17:45
Salvamontiştii au recuperat trei turişti răniţi în Munţii Făgăraş

Potrivit şefului Serviciului Judeţean Salvamont Sibiu, Adrian David, pentru femeia rănită, care are fractură de femur, a fost solicitat un elicopter, deoarece salvarea ei este dificilă, zona fiind greu accesibilă. „Am solicitat un elicopter deoarece femeia acuză dureri foarte mari, iar zona în care se găseşte este greu accesibilă, ea necesitând asistenţă medicală de urgenţă”, a declarat Adrian David.

Potrivit sursei citate, femeia a fost găsită de un salvamontist din Bâlea în zona Arpaşu Mic, traseu turistic spre Cabana Podragu.

Salvamontiştii au intervenit şi pentru salvarea unui bărbat care şi-a rupt piciorul, el aflându-se la o altitudine de 2.350 de metri în Munţii Făgăraş, în apropiere de zona numită Fereastra Zmeilor, lângă locul „La trei paşi de moarte”.

Totodată, un alt salvamontist de la Bâlea intervine pe Transfăgărăşan, unde un turist austriac, care conducea o motocicletă, a căzut pe carosabil, din primele informaţii starea lui nefiind gravă.