Turiştii blocaţi la o cabană din Vâlcea au putut pleca după ce drumul a fost deszăpezit UPDATE

Cei 22 de turişti blocaţi la o cabană din zona Horezu, judeţul Vâlcea, au putut pleca de acolo cu autoturismele personale după ce autorităţile au reuşit deszăpezirea drumului. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

RomaniaTV.net
03 ian. 2018, 08:53
Turiştii blocaţi la o cabană din Vâlcea au putut pleca după ce drumul a fost deszăpezit UPDATE

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, drumul până la o cabană din apropierea Vârfului lui Roman, în zona Horezu, a fost deblocat, miercuri după-amiază, astfel că cei 22 de turişti, printre care şi nouă copii, care rămăseseră blocaţi acolo au putut coborî.

Astfel, începând cu ora 16.00, turiştii s-au pus în mişcare cu autoturismele personale, către baza muntelui, fiind însoţiţi de utilajele de deszăpezire, dar şi de echipaje de jandarmi.

Niciuna dintre persoanele aflate la cabana respectivă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Mai multe echipaje de jandarmi, salvamontişti, poliţişti şi localnici au intervenit pentru salvarea a 22 de persoane care au rămas blocate la o cabană din apropierea Vârfului lui Roman, în zona Horezu.

Persoanele respective au petrecut Revelionul la cabană, iar în cursul zilei de marţi au fost avertizate că urmează să ningă, însă au preferat să mai rămână. Miercuri au dorit să plece, însă nu puteau să se deplaseze cu maşinile, autorităţile intervenind pentru deszăpezirea drumului.