Salvare cu final DRAMATIC. Cum este recuperată o căprioară de pe un lac îngheţat VIDEO

Pompierii din Massachusetts au avut o misiune inedită, fiind nevoiţi să intervină pentru a salva un pui de căprioară care rămăsese izolat în mijlocul unui lac îngheţat. Operaţiunea a fost încununată de succes, însă a avut un final tragic, patrupedul fiind eutanasiat, după ce s-a rănit în timp ce se zbătea.

06 ian. 2013, 13:18
Salvare cu final DRAMATIC. Cum este recuperată o căprioară de pe un lac îngheţat VIDEO

O operaţiune dramatică de salvare a unui pui de căprioară a avut loc pe lacul Cambridge, din Waltham, Massachusetts. Patrupedul rămăsese izolat pe gheaţă şi nu se mai putea deplasa spre mal. O echipă de salvatori, formată din pompieri şi personal de la Animal Rescue League, din Boston, a făcut eforturi pentru a salva animalul slăbit şi epuizat de repetatele încercări de a se ridica.

Doi pompieri s-au aventurat către mijlocul suprafeţei de gheaţă pe o sanie şi, după 15 minute au reuşit să imobilizeze animalul, după ce i-au acoperit capul cu un sac, pentru a-l calma, şi să-l aducă pe uscat.

Acolo, căprioara a fost băgată într-o cuşcă de transport şi transportată la o clinică veterinară, unde medicii au constatat însă că aceasta trebuia să fie eutanasiată. Din cauza eforturilor făcute ore întregi pentru a se ridica, a suferit leziuni musculare care nu puteau fi remediate, iar „cea mai umană soluţie” a fost sedarea şi eutanasierea animalului.