Salvările ajung cu greu la solicitări din cauza drumurilor impracticabile VIDEO

În Vaslui, gheaţa şi poleiul le dau de furcă lucrătorilor de pe ambulanţă. În ultimele zile, în judeţul Vaslui a nins, apoi a plouat, iar din cauza temperaturilor care au scăzut foarte mult în timpul nopţii, drumurile au fost acoperite de gheaţă.

RomaniaTV.net
21 ian. 2012, 09:34

Primele probleme s-au şi ivit în dimineaţa zilei de sâmbătă. O salvare care trebuia să ajungă la un bărbat ce avea nevoie de dializă s-a împotmolit şi nu a mai putut înainta, iar cea de-a doua ambulanţă a reuşit să transporte bolnavul la spital după trei ore de la solicitare.

În ultimele zile, în judeţul Vaslui a nins, apoi a plouat, iar din cauza temperaturilor care au scăzut foarte mult în timpul nopţii, drumurile au fost acoperite de gheaţă.

A fost foarte dificil datorită drumului acoperit de polei. O plouat şi-o-ngheţat şi s-o făcut polei. Pe jos e sticlă aşa că o trebuit să folosim lanţurile. Şi aşa de-abia, de-abia am ajuns. Se intră foarte greu mai ales în satele unde-i puţină pantă„, a spus Ion savin, ambulanţier SAJ Vaslui.

Pentru a transporta un bolnav care avea nevoie urgent de dializă, două ambulanţe au fost trimise în satul în care se află bărbatul. Prima s-a oprit însă în drum. La mai bine de trei ore de la solicitare, pacientul a ajuns în stare stabilă la spital, cu cea de-a doua maşină.

Era într-o stare destul de gravă. Avea saturaţie mică, tensiunea mare, respira foarte greu. Probabil ar fi făcut insuficienţă respratorie„, a declarat Ioana Lupeică, medic SAJ.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au fost trei solicitări la care ambulanţele au ajuns cu mare întârziere, din cauza şoselelor acoperite cu gheaţă.


loading...
Partenerii noștri