Salvaţi Copiii donează echipamente în valoare de 15.500 de euro pentru maternitățile din Covasna și Harghita

Organizaţia Salvaţi Copiii a donat marţi echipamente în valoare de 68.200 de lei către secțiile de neonatologie ale spitalelor județene de urgență din Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc.
Roxana Gagiu
17 feb. 2015, 11:40
Salvaţi Copiii donează echipamente în valoare de 15.500 de euro pentru maternitățile din Covasna și Harghita

Dotarea face parte din campania „Grijă pentru Copii”, derulată de Salvați Copiii și Dorna, iar echipamentele donate au fost alese astfel încât să răspundă necesităților fiecărei unități în parte. Astfel, dacă maternitatea din Sfântul Gheorghe a fost dotată cu un incubator de ultimă generație în valoare de 7.500 euro, secției de neonatologie din cadrul Spitalului de Urgență din Miercurea-Ciuc a fost echipată cu o lampă fototerapie şi un bilirubinometru, cu o valoare totală de 8.000 euro.

În 2014, în secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântul Gheorghe s-au născut 1.002 bebeluşi, din care 96 prematur, aceștia necesitând îngrijire specială în secţiile de terapie intensivă neonatală.

„Incubatoarele reprezintă «coloana vertebrală» a oricărei maternități. Cu ajutorul lor, monitorizăm temperatura, greutatea și starea de sănătate a bebelușilor, iar aceștia se bucură de un mediu sigur, cald, în care se pot dezvolta ca orice copil născut la termen. Mulțumim organizației SalvațiCopiii că s-a gândit la noi și ne-a inclus în programul național de reducere a mortalității infantile”, explică Andras-Nagy Robert, Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”.

România se menţine și anul acesta pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante. De altfel, în județul Covasna, rata mortalităţii infantile a depășit media națională în 2013, ajungând la un nivel de 10,9‰.

„De trei ani depunem eforturi constant să atragem atenția asupra acestei tragedii care se desfășoară sub ochii noștri: îngrijirea precară a copiilor născuți înainte de termen, ceea ce duce, an de an, la menținerea acestor statistici triste. Apelăm din nou la publicul larg să ni se alăture în acest demers, fie prin redirecționarea formularelor 2% către organizația noastră, fie trimițând mesaje la numărul 8833, fie prin donații directe”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Salvaţi Copiii.

Și Amalia Năstase, ambasadoarea Programului național de reducere a mortalității infantile, a amintit că „supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre problemele dramatice ale României şi trebuie să fie priorităţi pentru noi toţi.”

În cadrul campaniei pentru reducerea mortalităţii infantile, derulată începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii și-a asumat susținerea eforturilor medicilor neonatologi, prin dotareaa 54 de maternități din 33 de județe cu echipamente medicale performante în valoare de 4.800.000 lei.

Aceste unități medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație sau alte echipamente performante necesare salvării vieților bebelușilor născuți prematur.

Campania Un gest pentru oviață este menită să promoveze în rândul publicului larg numărul de donații prin SMS 8833 și posibilitatea persoanelor fizice de a susţine programul de reducere a mortalității infantile prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, o modalitate foarte uşoară de a ajuta.

Fii susţinător în programul de reducere a mortalităţii infantile trimițând un SMS la numărul 8833 sau redirecţionând 2% din impozitul pe venit către maternităţi, secţii de nou-născuţi şi suport parental, prin Organizaţia Salvaţi Copiii.

Formularele precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei pot fi descărcate de pe site-ul
oficial http://salvaticopiii.ro/?id2=00040006. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2015. Suma nu trebuie menţionată în formular, urmând să fie completată de administraţia financiară.

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează active pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prinmuncă, traficului sau neglijării, Copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste un milion de copii au fost implicaţ în campanile şi programele desfăşurate de organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Citeşte şi: Persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe venituri din 2015

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce lovitură! Câte voturi a obținut Nicușor Dan în satul natal din Vaslui al Mirabelei, partenera sa de viață
Capital.ro
Dispare numerarul? UE impune restricții. Ce se va întâmpla cu banii cash
Playtech.ro
Moneda românească din 2025, noua comoară a colecționarilor. Poți obține pe ea cel puțin 450 de lei, cum o descrie BNR
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Una dintre cele mai frumoase actrițe românce strălucește într-un celebru serial britanic
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Ungaria apasă pedala și declanșează un război cu România. Transilvania e prioritatea sa
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Mesajul viral al nopții! Ce i-a scris un susținător lui Nicușor Dan pe un bilețel: 'Nu va fi ușor, va fi…'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Statul îți confiscă și îți vinde totul din casă. Se achită toți banii în 15 zile. Legea valabilă în toată țara
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Actele românilor, verificate de ANAF. Se pot impune taxe suplimentare
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Alegeri 2025: confuzie generală – România votează, dar nu prea știe de ce