Salvatorii victimelor din Apuseni au ajuns la Bucureşti VIDEO

Salvatorii victimelor accidentului aviatic din Apuseni au ajuns joi noapte în Bucureşti. 25 de voluntari care au ajutat la căutarea şi salvarea răniţilor au venit de la sute de kilometri distanţă pentru a participa la înmormântarea pilotului Adrian Iovan.

24 ian. 2014, 08:10
Salvatorii victimelor din Apuseni au ajuns la Bucureşti VIDEO

După un drum lung de câteva ore, oamenii care şi-au riscat viaţa pentru a-i ajuta pe răniţii accidentului aviatic din Munţii Apuseni au ajuns la Bucureşti.

Cei 25 de salvatori vor participa la înmormântarea pilotului Adrian Iovan, dar vor merge să aprindă o lumânare şi la mormântul Aurei Ion.

CITEŞTE ŞI Romaniţa, fosta soţie a lui ADRIAN IOVAN, ia o decizie CUTREMURĂTOARE cu câteva ore înainte de înmormântare

Unsprezece localnici din Apuseni care au găsit victimele accidentului aviatic, între care Argentin Todea, Gheorghe Trif şi Gheorghe Giurgiu, cei care au ajuns primii la epava avionului, vor primi crucea arhiepiscopală, cea mai înaltă distincţie acordată mirenilor de către Arhiepiscopia de Alba Iulia.

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, IPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei, a decis să acorde localnicilor care au căutat şi au găsit victimele avionului prăbuşit în Apuseni crucea arhiepiscopală pentru mireni, cea mai înaltă distincţie pe care arhiepiscopia o poate acorda persoanelor din afara clerului.

VEZI ŞI Prima DECLARAŢIE a medicului Valentin Calu, unul dintre supravieţuitorii din Apuseni VIDEO

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici după căutări de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.