Sâmbătă, 12 mai, este Ziua Curăţeniei Naţionale „Let’s Do It, Romania!”. Implică-te şi tu!

În 2012, peste 85 de țări din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie. În România, Ziua de Curățenie Națională este 12 mai, zi în care vor mai face curățenie și Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 11:51
Sâmbătă, 12 mai, este Ziua Curăţeniei Naţionale „Let’s Do It, Romania!”. Implică-te şi tu!

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa “Let’s Do It, Romania!” îi invită pe toți locuitorii României să ia parte la mișcarea internațională de curățenie și să arate că le pasă de țara lor. După succesul primelor două ediţii din 2010 şi 2011, la care au participat peste 500 000 de voluntari şi care au colectat peste 1 300 000 de saci de deşeuri, este momentul unei noi provocări pentru România.

Pentru că anul 2012 este marcat de schimbarea la nivel global pe care o aduc toți implicați în mișcarea internațională „Let`s Do It, World!”, acesta este și conceptul campaniei „Let`s Do It, Romania!” 2012: “Schimbăm lumea împreună!”.

România este cea mai mare ţară din comunitatea “Let’s Do It, World!” care a organizat o acțiune de curăţenie la nivel național. De asemenea, România este un model de succes pentru alte țări din proiect, mai multe inițiative locale fiind preluate și la nivel internațional: aplicațiile create de echipa de IT, unele dintre strategiile de project management, logistică sau comunicare sunt acum folosite și în alte țări „Let`s Do It!”. 

Obiectivul strategic al acțiunii din acest an este creșterea procentului de reciclare a deșeurilor la 30% din numărul de saci colectați, de la 26% în 2011 și 17% în 2010.

Aflaţi toate informaţiile necesare despre Ziua Curăţeniei Naţionale pe site-ul oficial al campaniei, Letsdoitromania.ro

Dacă doriţi să participaţi la campanie, trebuie mai întâi să vă înscrieţi, iar apoi, pe 12 mai, să mergeţi în punctele de înregistrare pentru zona aleasă.

Numeroase persoane publice din diferite domenii se alătură inițiativei „Let’s Do It, Romania!” Declațiile lor de implicare pot fi găsite pe contul de youtube al proiectului www.youtube.com/letsdoitro. Persoanele publice care susțin „Let’s Do It, Romania!” sunt: Lala BandHelmuth Duckadam, Iulia Vântur, Zoli Toth, Irina Gologan, Cabral, Răzvan Fodor, Alex Dima, Andi Moisescu, Amalia Enache, George Vintilă, Serban Copot de la Animal X, Magor Csibi, Oltchim, Hahaha Production: Radio Killer,  Alex Velea, Brighi, Don Baxter și Shaka Muv, Smiley si Randi. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, va participa, deasemenea, la acţiunea de ecologizare.

Dacă nu doriţi să vă înscrieţi în campania oficială, puteţi totuşi să participaţi la Ziua Curăţeniei Naţionale individual: puteţi să faceţi curăţenie pe stradă, în faţa blocului, în spaţiile verzi din zona în care locuiţi sau în parcurile pe care le frecventaţi. Nu uitaţi, schimbăm lumea împreună!

Imnul Zilei Naţionale de Curăţenie, cântat de Taxi: Hai să ne dăm ţara la curăţat!