Samsung a pierdut locul 2 în topul producătorilor de tablete. Compania a fost întrecută de Amazon

Compania americană Amazon a fost al doilea mare producător de tablete în ultimul trimestru, după Apple.

07 feb. 2018, 08:09
Samsung a pierdut locul 2 în topul producătorilor de tablete. Compania a fost întrecută de Amazon

Conform cifrelor publicate de IDC, Apple a livrat 13,2 milioane de unităţi în ultimul trimestru. Creşterea de 0,6% a conferit producătorului de iPad-uri o cotă de piaţă de 26,6%.

Samsung, care ocupa în mod tradiţional a doua poziţie în topul producătorilor de tablete, a livrat doar 7 milioane de unităţi, cu 13% mai puţin decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Cota de piaţă a coreenilor a fost de 14,1%.

Marele câştigător a fost Amazon, companie care, cu o creştere de 50,3% de la an la an, a livrat în ultimul trimestru 7,7 milioane de tablete, ajungând la o cotă de piaţă de 15,6% care o situează pe locul doi, peste Samsung.

Creşterea foarte mare a celor de la Amazon se explică prin reducerile semnificative pe care magazinul online le-a practicat de Black Friday şi de sărbători. Tablete precum Fire HD 8 şi Fire HD 10, dar şi ebook reader-ele Kindle şi Kindle Paperwhite au avut preţuri cu peste 30 de dolari mai mici decât de obicei.

Pe locul 4 se află Huawei care a livrat 3,5 milioane de tablete, cu 11,9% mai mult decât în urmă cu un an. Huawei are o cotă de piaţă de 7,1%.

În fine, locul 5 este ocupat de Lenovo, care a livrat 3,1 milioane de tablete. Cu o scădere majoră faţă de anul trecut, de 13,1%, Lenovo are o cotă de piaţă de 6,2%.

Pe ansamblu, piaţa tabletelor s-a contractat în ultimul trimestru cu 7,9% faţă de anul trecut, fiind livrate, în total, 49,6 milioane de unităţi.