Samsung lucrează la ochelarii „smart”, care afişează informaţii de pe smartphone şi pot suna

Samsung a înregistrat în Coreea de Sud designul unor ochelari care afişează informaţii de pe smartphone şi permit utilizatorului să poarte convorbiri telefonice, potrivit Bloomberg.

24 oct. 2013, 14:31
Samsung lucrează la ochelarii „smart”, care afişează informaţii de pe smartphone şi pot suna

Gadgetul va avea lentile transparente şi căşti pentru convorbiri telefonice sau ascultat muzică. Dispozitivul a fost înregistrat ca „ochelari sport”, potrivit unor documente postate pe site-ul biroului pentru drepturi de proprietate intelectuală din Coreea de Sud. Samsung a cerut protecţie pentru dispozitiv în martie, iar patentul a fost emis la începutul lunii octombrie.

Un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze, notează Mediafax.

Tot mai multe companii, printre care Google, Microsoft şi grupuri care vizează finanţare pe portalul Kickstarter.com, vor să intre pe piaţa gadgeturilor „portabile”, care ar putea creşte de 14 ori în următorii cinci ani, la 19 miliarde de dolari.

Samsung a lansat în septembrie ceasul inteligent Galaxy Gear, care permite purtătorului să facă poze şi să răspundă la apeluri telefonice.

Ochelarii Google Glass oferă funcţii precum înregistrare video şi poze sau transmiterea de date prin conexiuni la internet, potrivit unui blog al companiei.

Microsoft testează, de asemenea, prototipuri ale unor ochelari inteligenţi care se pot conecta la internet, similari Google Glass, însă un astfel de dispozitiv s-ar putea să nu ajungă în faza de producţie, au declarat, săptămâna aceasta, surse apropiate situaţiei pentru cotidianul american Wall Street Journal.