Samsung va prezenta casa viitorului la expoziţia Fuorisalone 2012

Samsung Electronics va prezenta casa viitorului la Fuorisalone 2012, o expoziţie internaţională de mobilă, care are loc la Superstudio Piu, în Milano. Evenimentul, ce se desfășoară între 17 şi 22 aprilie, prezintă viziunea Samsung pentru o locuinţă armonios îmbinată cu tehnologia.

19 apr. 2012, 08:16
Samsung va prezenta casa viitorului la expoziţia Fuorisalone 2012

„Filozofia noastră globală în ceea ce priveşte design-ul porneşte de la crearea de produse care au o semnificaţie pentru consumatori”, a declarat Donghoon Chang, Preşedinte al echipei de design strategic din cadrul Corporate Design Center. „Pentru clienţii noştri italieni, filozofia noastră de design este consolidată de atenția sporită pentru dezvoltarea de produse intuitive şi uşor de folosit. De asemenea, noi ne concentrăm și pe armonia dintre produse, mediu ambient şi natură.”

Folosind aceste principii de design ca linii principale, Samsung colaborează cu arhitectul polivalent Italo Rota, care a preconizat un viitor în care stilul de viaţă va fi îmbinat cu tehnologia, răspunzând nevoilor locatarilor – de la rezolvarea sarcinilor casnice de zi cu zi, până la posibilitatea de a fi permanent conectaţi cu ceilalţi.

Această viziune este adusă la viaţă prin intermediul proiectului „LIFE / INSTALLED, four minutes to think the future”, o instalaţie futuristă originală, unde locuinţa şi arhitectura nu mai constituie esenţa vieţii de zi cu zi. În schimb, oamenii sunt încurajaţi să utilizeze spaţiile din jur folosind tehnologia disponibilă.

„Cu această instalaţie, ne dorim ca vizitatorii să regândească conceptul de locuinţă şi cum se schimbă acesta prin intermediul noilor tehnologii”, a declarat Kyung-Hoon Lee, Preşedinte al Samsung Design Europe. „Pentru că filozofia noastră de design este aceea de a crea produse cu semnificaţie pentru consumatorii noştri, sperăm ca vizitatorii acestei expoziţii să câştige o nouă perspectivă în ceea ce priveşte valoarea pe care o poate adăuga tehnologia vieţii lor.”

Instalaţia presupune transformarea spaţiului domestic într-o casă inteligentă, un spaţiu dinamic îmbunătăţit cu ajutorul tehnologiei. Fiecare cameră din casă prezintă o piesă de mobilier şi un perete vopsit în gri mat care prind viaţă – prin contrast – cu ajutorul imaginilor şi sunetelor generate prin intermediul tabletelor Samsung. Astfel, vizitatorii pot transforma spaţiul gri şi tăcut într-un spaţiu dinamic și plin de semnificaţii folosind Galaxy Tab.