Sanador, reacţie în urma acuzaţiilor de evaziune fiscală. Procurorii au făcut percheziţii

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și ofițeri din cadrul IGPR - Direcția de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, joi, șase percheziții domiciliare în București, la sediul social și punctele de lucru ale clinicii private Sanador într-un dosar de evaziune fiscală. Conducerea Sanador a precizat joi, printr-un comunicat de presă, că a pus la dispoziția autorităților toate datele solicitate și va coopera cu acestea în vederea soluționării dosarului.

28 ian. 2016, 18:42
Sanador, reacţie în urma acuzaţiilor de evaziune fiscală. Procurorii au făcut percheziţii

„Sanador a dat curs solicitărilor primite azi, 28.01.2016, din partea autorităților, cu privire la investigațiile desfășurate în punctele de lucru Sanador. Am pus la dispoziția autorităților toate datele solicitate și vom coopera cu acestea în vederea soluționării dosarului. Fiind o anchetă în desfășurare, vom putea reveni cu mai multe informații la momentul soluționării acesteia”, a informat unitatea medicală, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, activitatea clinicilor și a spitalului Sanador se desfășoară în condiții normale. Precizările sunt făcute în contextul anchetei desfășurate joi în cadrul clinicilor Sanador.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împreună cu ofițerii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția de Investigare a Criminalității Economice, efectuează un număr de 6 percheziții domiciliare pe raza municipiului București, în vederea ridicării de înscrisuri de la sediul social și de la punctele de lucru ale unei firme medicale privată, cu privire la care există indicii de comitere a infracțiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 241/2005”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada august-decembrie 2013, în contabilitatea firmei medicale au fost înregistrate achiziții de servicii în valoare de 3.075.604 lei de la o societate comercială, despre care sunt indicii că are comportament de tip fantomă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 1.172.650 lei, reprezentând impozit pe profit și impozit pe dividende.

În prezent, în cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale începută cu privire la faptă.

Citeşte şi: Spitalele private cu cele mai mari contracte cu CNAS: Sanador, pe primul loc în top