SĂNĂTATEA, afectată de schimbările bruşte de temperatură din timpul zilei

Schimbările bruşte de temperatură în decursul unei zile ne pot afecta sănătatea. Medicul de familie Ioana Scurtu a vorbit, pentru RomaniaTV.net, despre cum ne putem apăra de răcelile din această perioadă.

23 mai 2016, 05:42
SĂNĂTATEA, afectată de schimbările bruşte de temperatură din timpul zilei

În ultima perioadă, România a fost cuprinsă de două anotimpuri. În timpul zilei, temperaturile variază extrem de mult, iar din această cauză corpul uman poate avea de suferit.

Schimbările bruşte de temperatură ne afectează, expunându-ne la răceli. Dacă suntem pe picior imunitar greşit, răcim uşor în condiţiile astea. Şi persoanele meteosensibile sunt afectate. Acestea prezintă dureri de cap, ameţeli, somnolenţă, dureri de oase. De asemenea, o persoană bolnavă cronic e mai sensibilă, e mai fragilă imunitar, şi astfel devine uşor de dezechilibrat din punct de vedere al sănătăţii„, a declarat, pentru RomaniaTV.net, Ioana Scurtu, medic de familie.

Probleme de sănătate cu care ne putem confrunat din cauza vremii

Citeşte şi Probleme de sănătate care îţi spun că ai imunitatea slăbită

Probleme respiratorii. Schimbările imprevizibile de temperatură pot cauza apariţia astmului, a afecţiunilor pulmonare sau a celor de natură respiratorie.

Accentuarea afecţiunilor reumatice. Umezeala şi temperaturile scăzute determină dureri reumatice şi de articulaţii.

Probleme cardiovasculare. Oscilaţiile mari de temperatură pot aduce neplăceri serioase celor care suferă de astfel de afecţiuni. În cele mai severe cazuri, persoanele hipertensive sunt expuse apariţiei unui atac de cord. Fumătorii trebuie să acorde acestui risc o atenţie sporită, ei fiind cei mai expuşi.

Insomnii şi probleme de concentrare. Forţat să accepte condiţii cu care nu este obişnuit pentru anumite perioade ale anului, organismul trece printr-o adevărată provocare în a-şi păstra ritmul de odihnă sau capacitatea de a se concentra.

Citeşte şi Care sunt fructele care-ţi întăresc imunitatea

Depresie şi anxietate. Vremea instabilă poate destabiliza echilibrul psihic al persoanelor metosensibile care, în încercarea de a face faţă noilor condiţii, se pot confrunta cu stări de indispoziţie sau chiar de depresie.

Apariţia alergiilor. Persoanele care suferă de alergii severe sunt predispuse la meteosensibilitate.

Cum ne putem proteja organismul

Medicii ne sfătuiesc să ne îmbrăcăm adecvat atunci când vremea este atât de instabilă. De asemenea, trebuie să acordăm o atenţie deosebită alimentaţiei.

Trebuie să ne îmbrăcăm adecvat şi să avem o alimentaţie sănătoasă, în general, cu multe crudităţi, cu puţine dulciuri, făinoase şi chimicale„, spune medicul Ioana Scurtu.

Citeşte şi Cum distruge zahărul sistemul imunitar