Sănătatea românilor se scumpeşte. Noua lege a Sănătăţii oferă un pachet minim de servicii medicale

Noile măsuri lovesc în oamenii săraci, astfel că milioane de români cu venituri mici s-ar putea întoarce la leacurile băbeşti. Ei nu vor mai avea acces decât la o mică parte a serviciilor medicale de care pot beneficia acum.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 06:23
Sănătatea românilor se scumpeşte. Noua lege a Sănătăţii oferă un pachet minim de servicii medicale

Proiectul noii legi a Sănătăţii prevede că asiguraţilor le va fi acordat un pachet medical de bază, iar cine vrea mai mult, trebuie să plătească în plus.

În principiu, vor exista trei pachete de servicii sociale: pachetul social, pachetul special şi pachetul voluntar. Asigurările voluntare vor fi încheiate de asigurătorii privaţi sau publici. De asemenea, asigurările voluntare vor fi încheiate în limita a 50 de euro pe an de persoană.

Pachetul de bază sau pachetul social este conceput în special pentru asiguraţii cu venituri mici şi pentru persoanele asistate social.

Pachetul special acoperă costuri mai ridicate ale serviciilor medicale şi va fi accesibil persoanelor cu venituri mai mari.

Pachetul voluntar este destinat asiguraţilor care doresc să beneficieze de servicii medicale suplimentare sau complementare.

Deocamdată, noul proiect al legii Sănătăţii nu este gata, nu a intrat în dezbatere publică, însă prim ministrul a cerut ca până la sfârşitul lunii să fie finalizat.