SĂNĂTATEA TA: Ce PÂINE e mai sănătoasă şi de ce

Nutriţioniştii recomandă utilizarea cerealelor integrale, a făinii integrale şi consumarea pâinii din făină integrală. Dar oare făina albă nu e tot din grâu? Sau cu ce se deosebeşte orezul alb de cel brun? Care este diferenţa dintre ele şi de ce unele sunt mai bune decât altele?

06 nov. 2014, 21:08
SĂNĂTATEA TA: Ce PÂINE e mai sănătoasă şi de ce

Aflati mai jos raspunsul la intrebari:

Elemente nutritive

Adevarul este ca faina alba este tot faina obtinuta din grau, iar orezul alb este obtinut din orezul brun. Diferenta majora este ca le lipsesc multe elemente nutritive, spre deosebire de „rudele” lor integrale. Cu cat alimentele sunt mai procesate, cu atat se pierd nutrienti importanti. De exemplu, la faina integrala, este utilizat bobul de grau pur, asa cum este el recoltat. La faina alba, bobul de grau este „curatat” de straturile exterioare, straturi bogate in vitamine, minerale si fibre.

Pe masura ce orezul sau celelalte cerale sunt procesate, ele isi pierd culoarea naturala si devin albe, iar intreaga comunitate de medici nutritionisti nu le considera deloc sanatoase. Multi dintre nutritionisti consida cerealele procesate „otrava alba”, alaturi de sare si zahar.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Citeşte şi Cinci SEMINŢE cu puteri vindecătoare