SĂNĂTATEA TA: RISCURI la care te expui dacă bei LAPTE zilnic

Laptele consumat zilnic nu este atât de bun pe cât se spune, potrivit unui nou studiu. Vezi la ce riscuri te expui, dacă îl incluzi în alimentația ta.

09 nov. 2014, 11:27
SĂNĂTATEA TA: RISCURI la care te expui dacă bei LAPTE zilnic

Studii anterioare arătaseră că laptele este bogat în calciu și ajută la întărirea oaselor și prevenirea osteoporozei, așa că a fost recomandat de specialiștii din sănătate. Noile cercetări au descoperit, însă, că laptele consumat în cantități mari nu protejează oasele de fracturi și a fost asociat cu un risc mai mare de deces, scrie unica.ro care citează webmd.com.

Cercetătorii au constatat că femeile care beau trei pahare de lapte pe zi au un risc de doua ori mai mare de deces prematur și de a dezvolta boli cardiovasculare, precum și un risc cu 44% mai mare de a face cancer, comparativ cu cele care consumă doar un pahar de lapte pe zi.

În cazul bărbaților, riscul de deces crește cu 10% în rândul celor care consumă trei pahare de lapte pe zi, potrivit studiului publicat pe site-ul bmj.com.

Totuși, cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică din New York susțin că cercetările nu au stabilit o legătură directă, ci au făcut doar o asociere între consumul de lapte și aceste probleme de sănătate. Vor fi făcute noi studii în acest sens, iar până atunci, specialiștii le recomandă oamenilor să nu excludă laptele din alimentația lor.

Citeşte şi Cel mai SĂNĂTOS tip de LAPTE