Sancţiune fără precedent în fotbalul românesc: „Nu pot pierde campionatul din cauza obrăzniciei lui”

Gestul lui Denis Alibec (26 de ani), care a izbit cu piciorul o ușă ce ducea spre vestiare, imediat după schimbarea sa cu De Amorim, l-a scos din minți pe Nicolae Dică. Tehnicianul roș-albaștrilor i-a transmis după meci patronului că nu este de acord cu astfel de comportament și că a decis să-l scoată pe căpitan din lot.

14 oct. 2017, 10:44
Sancţiune fără precedent în fotbalul românesc: „Nu pot pierde campionatul din cauza obrăzniciei lui”

Gigi Becali a decis să taie în carne vie şi să-l „ardă” pe Alibec acolo unde îl doare mai tare. „I-am dat o amendă de 25 la sută din salariu. Am vorbit cu Argăseală şi Alibec fi amendat cu 75.000 de euro”, a dezvăluit finanţatorul. De asemenea, antrenorul Nicolae Dică nu va mai apela la Denis Alibec la următoarele meciuri, începând cu cel de joi, din Israel, în Liga Europa. „Din punctul meu de vedere, Alibec nu mai există. Te superi, nu te superi, dar nu mai există. Dacă nu, mă las eu”, i-a transmis Dică lui Gigi Becali.

Gestul lui Dică l-a mulțumit pe patron, care era decis oricum să ia o astfel de măsură radicală.

”Nu era antrenor Dică, dacă nu lua decizia asta. Dacă nu lua el decizia, o luam eu. Nu neapărat prestația m-a deranjat, dar după ce că nu joci, după ce risipești munca echipei, că Alibec era capătul de drum… tu ce faci? Banderola jos, rupe ușa, înjurăruri.

Păi, unde te crezi, mă? El e singurul fotbalist din lume care nu trebuie schimbat și care trebuia să joace 90 de minute. Îmi pare rău, nu știam asta”, l-a ironizat Becali pe Alibec.

Pentru gestul de la Voluntari, Alibec va fi și aspru sancționat, cu o amendă record în valoare de 75.000 de euro!

”Nu pot pierde campionatul din cauza obrăzniciei lui. Mai bine pierd 10 milioane decât să pierd campionatul. Cât va lipsi din lot, întrebați-l pe Dică. Dacă mă băgam, puteam să-l rog, să-i spun că uite am o ofertă, dar nu m-am băgat! Pentru că ieri m-a sunat impresarul din Anglia și mi-a comunicat că pe 9 noiembrie revin cu oferta. I-am spus că vreau 10 milioane. Îl vând la iarnă.

L-am și amendat! 75.000 de euro, 25% din salariul pe un an! Asta este, indisciplina costă grav la Steaua”, a mai spus Becali la Digi Sport.

Denis Alibec e într-o „prăpastie” din care se pare că nu poate să se ridice. În plus, fiţele de care dă mereu dovadă l-au scos definitiv de la inima patronului FCSB, Gigi Becali. Scena de la Voluntari, în care Alibec loveşte cu pumnul o uşă după ce a fost schimbat, spune totul despre comportamentul de copil alintat al lui Denis. „Toate mingile care au venit la Alibec le-a dat la adversari. Şi acum dădea în uşă. Vai de capul lui! El crede că se joacă cu mine. Problema mea nu este că am făcut egal, problema mea este obrăznicia lui Alibec”, a declarat Becali după remiza albă (0-0) dintre FC Voluntari şi FCSB.