Sancţiunea aplicată de Consiliul Concurenţei companiei Energy Holding, confirmată de Curtea de Apel

Consiliul Concurenței a câștigat la Curtea de Apel București procesul intentat de Energy Holding SRL pentru anularea deciziei prin care compania a fost sancționată, alături de Hidroelectrica și alți parteneri contractuali ai acesteia, instanța menținând amenda în valoare de 12,36 milioane lei (circa 2,8 milioane de euro).

RomaniaTV.net
12 iun. 2017, 12:03
Sancţiunea aplicată de Consiliul Concurenţei companiei Energy Holding, confirmată de Curtea de Apel

Hotărârea Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, informează autoritatea de concurență printr-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Acesta este cel de-al doilea proces finalizat din cele șapte aflate pe rolul instanțelor în urma sancționării companiei Hidroelectrica și a zece dintre partenerii contractuali cu aproximativ 37 de milioane de euro pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pe piața producerii și comercializării de energie electrică.

Citeşte şi Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea a 19 active ale OMV Petrom de către Mazarine Energy România

În cadrul investigației privind contractele pe termen lung încheiate între Hidroelectrica și unii furnizori de energie electrică și consumatori eligibili pe piața angro de energie electrică, autoritatea de concurență a constatat că aceste contracte au avut ca efect blocarea pieței pentru alți furnizori și producători de energie electrică și consumatori eligibili.

Alături de Hidroelectrica au mai fost sancționate companiile: Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, Alro, Electrocarbon, Electromagnetica, Elsid, Energy Financing Team (Elveția), Energy Holding, Luxten Lighting Company, Menarom — PEC.

Hidroelectrica, Elsid și Electrocarbon au recunoscut săvârșirea faptelor anticoncurențiale.