Sancţiuni în cazul fetiţei moarte la Spitalul Municipal Huşi: amenzi între 1000 şi 25000 lei

Comisia desemnată de Ministerul Sănătăţii să ancheteze moartea fetiţei în vârstă de patru ani de la Spitalul din Huşi a aplicat, deocamdată, doar sancţiuni băneşti pentru unitatea sanitară şi medicul care este acuzat de malpraxis, potrivit Agerpres.

17 oct. 2014, 06:01
Sancţiuni în cazul fetiţei moarte la Spitalul Municipal Huşi: amenzi între 1000 şi 25000 lei

Floreta Bianu, medicul pediatru al Spitalului Huşi, a primit o sancţiune de 2.000 de lei pentru faptul că a internat copilul pe secţia de pediatrie fără să îl ducă la Unitatea de Primiri Urgenţe aşa cum se procedează cu un pacient în stare gravă. Directorul medical al unităţii sanitare, medicul Emad Wassouf, a fost amendat cu 1.000 de lei. De asemenea, Serviciul de Ambulanţă a primit o amendă în valoare de 20.000 de lei pentru că a dus copilul la Secţia de pediatrie a spitalului şi nu la Unitatea de Primire Urgenţe. Cea mai mare amendă, în valoare de 25.000 de lei, a primit-o Spitalul din Huşi, comisia de anchetă hotărând să sancţioneze unitatea sanitară din cauză că la Unitatea de Primiri Urgenţe nu există un compartiment separat pentru pediatrie.

Zilele trecute, o infirmieră a fost sancţionată cu 10% din salariu, timp de două luni, întrucât i-a permis bunicului copilei să transporte trupul neînsufleţit al acesteia din salon la morgă, deşi aceasta era responsabilitatea angajatei.

‘Infirmiera nu a respectat procedura în ceea ce priveşte transportul pacienţilor decedaţi din salon la morga spitalului. Responsabilitatea îi revine, conform fişei postului, acestui cadru sanitar care, împreună cu un brancardier, autopsier sau paznicul de la poarta spitalului, după caz, trebuie să transporte cadavrele la morgă. Acum, probabil, a şi cedat emoţional femeia, având în vedere conjunctura acestui caz’, a declarat managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

Familia fetiţei, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, acuză de malpraxis cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huşi, după ce copila în vârstă de patru ani a murit în urmă cu câteva zile, la 40 de minute de la internarea în unitatea medicală. Fetiţa a fost diagnosticată de medicul de gardă cu ‘laringită acută, cu sindrom febril’ şi a primit tratament cu antibiotic. Părinţii cred că decesul a survenit din cauza faptului că fetiţa a primit antibiotic fără să fie testată în prealabil şi au depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, prin care solicită explicaţii cu privire la decesul fiicei lor. Şi Colegiul Medicilor a deschis o anchetă în acest caz, tot în urma unei sesizări depuse de părinţii copilei.