Sandu se scuză: Acel „regulat”, care-l parafraza pe domnul Iancu, înseamnă, de fapt, „regulamentat”

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat marţi, într-un comunicat postat pe site-ul federaţiei, că formularea "regulat" cu privire la preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, înseamnă "regulamentat" şi se referă la decizia TAS care a confirmat vedictul FRF de a nu acorda licenţa grupării bănăţene.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 17:35
Sandu se scuză: Acel „regulat”, care-l parafraza pe domnul Iancu, înseamnă, de fapt, „regulamentat”

„Acel «regulat», care a ieşit în evidenţă, venea ca răspuns la declaraţiile domnului Iancu («Mircea Sandu e un infractor şi o să-l regulez»). În cadrul şedinţei, am spus că s-a văzut cine e infractorul, iar acel «regulat», care-l parafraza pe domnul Iancu, înseamnă, de fapt, «regulamentat», pentru simplul motiv că referirea a fost făcută la decizia TAS, una care a confirmat justeţea verdictului comisiei de apel a sistemului naţional de licenţiere. Iar acel «i-am tras-o lui Iancu» nu a fost spus la persoana întâi singular, pentru că, în ceea ce priveşte persoana mea, am câştigat un proces civil cu domnia sa. Acum, în Comitetul Executiv, m-am referit la faptul că TAS, prin hotărârea pe care a luat-o, nu a făcut altceva decât să confirme modul corect în care au judecat membrii acelei comisii de apel. Deci, cine i-a tras-o lui Iancu? Lezând interesele FC Timişoara şi ale fotbalului timişorean, s-ar putea spune că «şi-a tras-o singur»”, a spus Sandu, pe www.frf.ro.

Şeful FRF se bucură de faptul că a fost dată publicităţii stenograma şedinţei Comitetului Execvutiv al FRF în care s-a decis excluderea Universităţii Craiova deoarece aceasta dovedeşte că nu a avut nicio ingerinţă în activitatea organismelor jurisdicţionale ale federaţiei şi că el s-a dovedit a fi „garantul independenţei CCA”.

„În rest, apropo de stenograme, chiar mă bucur că au fost publicate, fără să mai conteze aici şi acum care a fost filiera apariţiei lor în presă. Se pot observa, printre altele, următoarele aspecte:

– Preşedintele FRF nu manifestă nici cea mai mică ingerinţă în activitatea organismelor jurisdicţionale şi de licenţiere ale FRF;

– Prin recomandarea expresă pe care a făcut-o domnului Vasile Avram, preşedintele FRF s-a dovedit garantul independenţei CCA şi al respectării Convenţiei UEFA cu privire la activitatea de arbitraj, deoarece este normal ca preşedintele CCA să fie unicul responsabil de realizarea delegărilor de arbitri la meciurile din campionatul Ligii I;

– Peste tot în lume, cel care conduce o şedinţă face propuneri cu privire la punctele de pe Ordinea de Zi supuse votului. Respectând principiile democraţiei, astfel se procedează şi în Comitetul Executiv al FRF. Am făcut o propunere, fiecare membru al Comitetului Executiv votând conform intimei sale convingeri.

Cât despre propunerea statutară de excludere provizorie a SC Fotbal Club U Craiova SA, aceasta s-a datorat acţiunilor reprezentantului clubului amintit, acţiuni nestatutare, repetate, ce au constituit circumstanţe agravante în aplicarea sancţiunilor”, se mai arată în comunicatul preşedintelui FRF.

Mai multe site-uri au prezentat, marţi, stenogramele şedinţei Comitetului Executiv din 2011, în care a fost exclusă Universitatea Craiova, în cadrul discuţiilor preşedintele FRF, Mircea Sandu, cerând dezafilierea grupării oltene şi spunând că l-a „regulat” pe oficialul FC Timişoara, Marian Iancu.

„Deci, există două sancţiuni prevăzute în statut. Una care înseamnă suspendarea până la proxima Adunare Generală, care, repet, poate să anuleze, să păstreze sau să majoreze sancţiunea respectivă, şi excluderea. După modul în care s-a comportat conducerea clubului respectiv, care nu a înţeles, suntem la opt zile de întârziere, să-şi retragă toate acuzaţiile, propun să se aplice art. 18, punctul 2: «Comitetul Executiv poate adopta provizoriu măsura de excludere a membrului afiliat în cauză, pe care trebuie să o supună validării primei Adunări Generale a FRF». Dacă sunteţi de acord cu această propunere? Este cineva împotrivă? Se abţine cineva? – 2 voturi (M. Pălărie şi M. Stan) Se aprobă cu 10 voturi pentru, 2 abţineri, excluderea provizorie până la prima Adunare Generală. Deci s-au abţinut domnii Marian Pălărie şi Marius Stan. Aceasta este hotărârea după care ne conducem. Este dreptul fiecăruia să voteze după cum doreşte. Nu aveţi niciun fel de presiune din acest punct de vedere”, a spus Sandu în cadrul şedinţei, informează www.prosport.ro.

Stenogramele prezintă şi cum a fost înlocuit clubul Universitatea Craiova cu Juventus Bucureşti în Liga a II-a. Propunerea a fost făcută de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care şi-a motivat alegerea prin faptul că „e un mort în familia lor” şi Juventus Bucureşti „a promovat jucători la echipa naţională în decursul anilor”.