Sâni mai mari fără operaţie, inclusiv după mastectomie

Cele mai multe femei cu cancer de san ajung la o operație de mastectomie, adică la extirparea sânilor, totală sau parțială. Medicina de reconstrucție a făcut însă pași uriași în ultima perioadă. În lume, se practică deja proceduri de refacere a sânilor care nici măcar nu presupun operație. Iar acum au ajuns și în România.

RomaniaTV.net
12 nov. 2012, 12:39
Sâni mai mari fără operaţie, inclusiv după mastectomie

Doctorul Roger Khouri, de la Miami Breast Center, expert în procedurile de reconstrucție a sânilor, a venit în România pentru o conferință și câteva demonstrații. Noutatea adusă de el este că sânii mutilați prin mastectomie pot fi refăcuți printr-o grefă de țesut adipos. Concret, țesutul adipos uman are un extraordionar potențial de regenerare. Poate fi colectat simplu, printr-o liposucție, și injectat apoi în zona sânilor. Procedura mai presupune, în afară de transplant,
și purtarea unui dispozitiv special conceput pentru a favoriza dezvoltarea țesutului adipos.

„Putem regenera sânul, putem face sânul să crească la loc”, spune doctorul Roger Khouri.

Dispozitivul trebuie purtat opt până la zece ore, vreme de câteva săptămâni. Procedura nu presupune incizie, este nedureoasă și conduce la obținerea unei forme naturale a sânilor. Costul total al unei astfel de intervenții ajunge la 3.000 – 4.000 de euro, din care 1.600 de euro reprezintă costul dispozitivului care trebuie purtat de femei.

„Costurile sunt asemănătoare cu o reconstrucție cu implant și cu expander tisular intern. Deci cu metodele clasice”, spune medicul Dana Jianu.

Procedura face concurență și silicoanelor, adresându-se și femeilor care își doresc pur și simplu mărirea sânilor.