SANITAS a înfiinţat o comisie a asistenţei sociale pentru identificarea şi rezolvarea problemelor din sector

Federația sindicală SANITAS a înființat vineri o comisie a asistenței sociale, ce are ca scop identificarea și rezolvarea problemelor din acest sector.

24 mart. 2017, 14:38
SANITAS a înfiinţat o comisie a asistenţei sociale pentru identificarea şi rezolvarea problemelor din sector

Această comisie are ca rol găsirea soluțiilor și înființarea unor canale de comunicare, astfel încât sectorul asistenței sociale, precum și membrii acesteia, să fie reprezentați, potrivit președintelui SANITAS, Leonard Bărăscu.

Această comisie pe care colegii o vor propune va fi formată din 4-5-6 persoane. A fost rândul colegilor din asistența socială pentru ca, împreună, să găsim o soluție, un canal de comunicare, care să aducă un pic mai aproape nevoile acestora și pentru ca ei să fie reprezentați la toate nivelurile, așa cum sunt reprezentați de SANITAS„, a declarat Leonard Bărăscu vineri, într-o conferință de presă.

De asemenea, președintele SANITAS a mai spus că această comisie a fost înființată deoarece problemele diferă de la un centru la altul.

Lucrurile diferă de la un DGASPC la celălalt, aici este și influența celor care conduc aceste centre. Unii aplică legea, alții nu o aplică. Am auzit și de hotărâri judecătorești care nu au putut fi puse în aplicare după ce ele au fost definitive și executorii. Sunt lucruri care nu sunt în regulă și dorim să intervenim în zona lor pentru că sunt colegii noștri, sunt membri de sindicat ai federației SANITAS„, a mai spus Bărăscu.

Președintele SANITAS a anunțat, în cadrul conferinței, că federația sindicală intenționează să organizeze o caravană în cele 8 euroregiuni și să meargă prin țară.

O facem pentru că nevoia în anumite zone trebuie să fie mai mare, iar acest lucru o pot face colegii mei, prin reprezentanții lor, prin această comisie, care ar fi bine să transmită un mesaj despre ceea ce înseamnă asistență socială în țară, cu intermedierea Ministerului Muncii„, a mai spus Bărăscu.

Președintele SANITAS București, Viorel Hușanu, a declarat pentru AGERPRES că SANITAS este probabil singura federație cu două reprezentativități, atât pe sănătate cât și pe asistență socială.

Având în vedere că suntem cea mai mare federație, probabil și singura care are două reprezentativități, pe sănătate și pe asistență socială, după cum ați văzut, problemele sunt numeroase. Am avut miercuri ședința aceea cu medicii, astăzi cu asistența socială și suntem asaltați de cereri pe Facebook să ne întâlnim cu toate categoriile, că vor și farmaciștii și asistenții medicali, vor întâlniri separate și probabil o să le facem. Fiind o federație mare, este foarte dificil să îi mulțumim pe toți. Problemele, după cum ați identificat și dumneavoastră, sunt foarte numeroase, asistența socială diferă de la un centru la altul, diferă de la un județ la altul, iar în cazul din București, de la un sector la altul. Nimic nu este unitar. Vom avea foarte mult de muncă în lunile următoare și totul depinde de modificarea legislației. Această comisie, înființată astăzi (vineri — n.r.), are ca rol identificarea problemelor și găsirea unor soluții unitare pentru a elimina aceste diferențe între un sector sau altul sau un județ sau altul. Sperăm să ne reușească„, a precizat Viorel Hușanu.

De asemenea președintele SANITAS București a mai spus că prin această comisie se dorește uniformizarea veniturilor din sectorul asistenței sociale.

Citeşte şi Leonard Bărăscu SANITAS: Am organizat o comisie a medicilor, ce va prelua problemele medicilor din sistem