Sanitas a suspendat negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă, după proiectul de OUG anunţat de Teodorovici

Federaţia Sanitas anunţă că, miercuri, a suspendat negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă până la clarificarea situaţiei create de proiectul de OUG anunţat de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. ”Nu vom mai permite ca buna noastră credinţă să fie răsplătită cu aroganţă, desconsiderare şi dezinteres”, au transmis sindicaliştii care anunţă că vor face toate demersurile legale pentru a proteja interesele lucrătorilor pe care-i reprezintă.

RomaniaTV.net
19 dec. 2018, 13:10
Sanitas a suspendat negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă, după proiectul de OUG anunţat de Teodorovici

”Proiectul de O.U.G. aflat astăzi pe masa Consiliului Economic şi Social blochează evoluţia legală a veniturilor din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială. Astfel, art. 34 al proiectului de act normativ aduce o nouă discriminare pentru colegii care deja au fost nedreptăţiţi prin neacordarea creşterilor salariale la nivelul anului 2022. Blocarea cuantumului sporurilor la nivelul lunii decembrie 2018 înseamnă o nouă amăgire, mai ales pentru salariaţii care vor beneficia de creşterea cu 25% din diferenţa dintre salariul de bază actual şi cel din 2022, începând cu 1 ianuarie 2019”, au transmis, miercuri, reărezentanţii Federaţiei Sanitas.

Potrivit acestora, pentru lucrătorii din unităţile de asistenţă socială cărora nu li s-au putut acorda sporurile în 2018, dar care aveau speranţe justificate pentru acordarea acestora începând cu 1 ianuarie 2019, ”acest act normativ desfiinţează orice posibilitate legală de intrare în normalitate”.

”În acelaşi timp, documentul în discuţie nu permite raportarea sporurilor pentru condiţii de muncă la salariul din 1 ianuarie 2019 (salariul majorat conform Legii 153/2017), fapt care este inacceptabil din punctul nostru de vedere şi creează premisele unui nou conflict de muncă în sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială. Federaţia SANITAS din România atrage atenţia, în aceste condiţii, că adoptarea acestei Ordonanţe de Urgenţă fără consultarea partenerilor sociali şi cu o celeritate care ridică mari semne de întrebare, ne obligă să demarăm toate procedurile legale prin care să protejăm şi să obţinem drepturile legitime ale membrilor noştri de sindicat”, mai spun sinficaliştii.

Aceştia afirmă că au fost în permanenţă deschişi la dialog.

”Menţionăm că deschiderea noastră la consultări şi negociere a fost şi va fi mereu declarată şi respectată, însă nu vom mai permite ca buna noastră credinţă să fie răsplătită cu aroganţă, desconsiderare şi dezinteres faţă de salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, motiv pentru care astăzi, 19 decembrie 2018, am suspendat şedinţa de negociere a CCM la nivel de sector sanitar până la clarificarea situaţiei create de proiectul de O.U.G”, au mai transmis reprezentanşşii Federaţiei Sanitas.