Sanitas: „Am negociat cu Guvernul creşteri salariale din toamnă, nu legalizarea plăţilor de la pacienţi”

Federaţia Sanitas a negociat cu Guvernul doar creşteri salariale şi facilităţi pentru personalul din sistemul de sănătate. În ceea ce priveşte legalizarea plăţilor de la pacienţi, organizaţia sindicală a precizat că a venit în urma presiunii medicilor.

24 aug. 2015, 19:56
Sanitas: „Am negociat cu Guvernul creşteri salariale din toamnă, nu legalizarea plăţilor de la pacienţi”

Federaţia Sanitas precizează că negociază cu Ministerul Sănătăţii majorări salariale pentru întreg personalul din sistemul sanitar încă din toamna anului trecut, iar în prezent a fost agreat pentru aceste majorări termenul de 1 octombrie.

Creşterea salariilor va fi făcută din banii economisiţi în sistem, prin introducerea cardului de sănătate şi reducerea preţului la medicamente, precizează Sanitas.

Sanitas a negociat doar creşteri salariale şi facilităţi pentru personalul din sistemul de sănătate, asistenţă socială şi medico-socială. Nimic mai mult. Măsurile întreprinse de Guvern pentru protejarea medicilor (ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie) au fost consecinţele presiunii venite din partea acestei categorii profesionale şi nu s-a regăsit nicio clipă în lista de revendicări a Federaţiei Sanitas, nici în strategia noastră, noi doar am explicat ceea ce s-a discutat„, arată federaţia sindicală.

CITEŞTE ŞI Ponta, despre majorările din sănătate: „Mărim salariile, nu vă mai luaţi după toţi mincinoşii”