Sanitas cere Ministerului Sănătăţii clarificări privind desfiinţarea DSP şi a CAS judeţene

Reprezentanţii Federaţiei Sindicale Sanitas au declarat marţi, că au solicitat Ministerului Sănătăţii o întâlnire urgentă la care să fie oferite clarificări privind desfiinţarea direcţiilor de sănătate publică (DSP) şi a caselor de asigurări de sănătate judeţene.

RomaniaTV.net
12 mart. 2013, 16:37
Sanitas cere Ministerului Sănătăţii clarificări privind desfiinţarea DSP şi a CAS judeţene

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a explicat că respectivele clarificări sunt necesare în condiţiile în care nu există niciun document depus la Guvern referitor la această măsură intenţionată de MS.

„Astăzi (marţi – n.r.), am primit numeroase telefoane din ţară pe acest subiect. Oamenii sunt extrem de îngrijoraţi cu privire la ce se va întâmpla”, a mai spus Sepi, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Sanitas au declarat anterior că vor solicita Ministerului Sănătăţii semnarea unui acord care să garanteze că reorganizarea direcţiilor de sănătate publică şi caselor de asigurări de sănătate publică judeţene se va face cu consultarea federaţiei şi că economiile obţinute vor fi redistribuite în sistem.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat că a luat la cunoştinţă cu îngrijorare de intenţia declarată a Ministerului Sănătăţii de reorganizare a direcţiilor de sănătate publică şi a caselor de asigurări de sănătate judeţene.

„Ştim că face parte din planul de reorganizare teritorială, dar avem promisiunea domnului ministru că toată această reformă se va face şi cu consultarea Federaţiei Sanitas, federaţie care are membri de sindicat în această instituţie, în sensul de a ne proteja membrii de sindicat, de a avea locurile de muncă asigurate, cu toate drepturile prevăzute în contractele colective de muncă aplicabile, iar economiile obţinute prin reorganizare să fie redistribuite în sistem. Altfel spus, banii să nu se ducă în altă parte”, a spus Sepi.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile. Nicolăescu a precizat că măsura desfiinţării acestor instituţii va aduce economii la buget.

CITEŞTE ŞI: REACŢII în toată ţara după anunţul lui Nicolăescu privind desfiinţarea DSP şi CAS judeţene