Sanitas: Ministerul Muncii va prezenta o propunere de CREŞTERE a salariilor asistenţilor sociali

Președintele Federației Sanitas, Leonard Bărăscu, a transmis că, săptămâna viitoare, consilierii ministrului Muncii ar putea prezenta o "propunere fezabilă" de creșteri salariale în sistemul de asistență socială.

26 aug. 2015, 12:31
Sanitas: Ministerul Muncii va prezenta o propunere de CREŞTERE a salariilor asistenţilor sociali

Membrii Biroului Operativ al Federația Sanitas s-au întâlnit, miercuri, cu consilierii ministrului Muncii, Rovana Plumb. „În urma discuțiilor avute s-a stabilit organizarea unei noi întâlniri săptămâna viitoare, în cadrul căreia echipa ministerului Muncii să prezinte o propunere fezabilă de creșteri salariale în sistemul de asistență socială„, a declarat Leonard Bărăscu, şeful Sanitas.

Acesta a precizat, totodată, că întâlnirea a urmărit identificarea unor soluții care să permită alinierea salariilor lucrătorilor din asistență socială la cele ale angajaților din sistemul sanitar public.

Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanţa de urgenţă privind majorarea, de la 1 octombrie, a salariilor din sistemul sanitar cu 25%. Actul normativ prevede inclusiv majorarea unor sporuri, dar şi o serie de facilităţi pentru medicii rezidenţi.

De asemenea, actul normativ prevede majorarea cu 25% a cuantumului sporurilor pentru condiții de muncă, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de gardă și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul brut lunar, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

De aceste creșteri salariale va beneficia personalul din unitățile sanitare publice cu și fără paturi, centrele de diagnostic și tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncționale, unitățile specializate de urgență și transport sanitar publice, inclusiv unitățile sanitare aflate în subordinea ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unităților penitenciare, personalul din rețeaua de medicină școlară, asistență medicală comunitară, precum și alte unități sanitare și medico-sociale publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

De asemenea, de aceste majorări salariale beneficiază și personalul din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă și a serviciilor de expertiză medicale aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii.


loading...
Partenerii noștri