Şanse la medalii, la CM de gimnastică. Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache, calificate în patru finale

Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa s-au calificat miercuri în patru finale, după încheierea concursului feminin de calificare al Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers, cu şanse reale de a urca pe podium la individual compus, sol şi bârnă.

02 oct. 2013, 19:31
Şanse la medalii, la CM de gimnastică. Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache, calificate în patru finale

Larisa Iordache a acces în finala de la individual compus, cu al patrulea punctaj (57,865), la bârnă cu prima notă (15,266) şi la sol cu a treia notă (14,500), în timp ce Sandra Izbaşa s-a calificat în finala de la sol cu a doua notă (14,733).

Alina Ştefania Stănilă, cealaltă componentă a lotului feminin, s-a clasat la sol pe locul 39 (12,700) şi pe locul 54 la bârnă (12,266).

După încheierea calificărilor, Sandra Izbaşa a declarat, citată de Agerpres: „Greul de abia acum începe. Mă bucur că am reuşit să fac un sol destul de curat şi îmi doresc ca în finală să fac cel mai bun sol. Acum trebuie să prind şi o zi bună, mă străduiesc să fie cât mai bun, dar concursul e concurs. Sper să prind o zi bună, să se alinieze astrele şi totul pentru mine să fie bine. Nu vreau să pun presiune pe mine, îmi doresc să fiu printre primele şi îmi doresc să mă bucur de fiecare clipă„.

La rândul său, Larisa Iordache a spus: „Fiecare gimnastă îşi doreşte să urce pe podium. Am trei finale şi sper să-mi fac exerciţiile cât mai bine în fiecare finală şi atunci va veni şi rezultatul. Nu îmi doresc o medalie în mod special la un aparat. Eu îmi doresc la toate, pentru că am muncit foarte mult la aceste aparate ca să urc pe podium. Am avut probleme, dar sunt de domeniul trecutului şi sper să mă simt cât mai bine până la finalul concursului„.

Joi, de la 21.00 (ora României), se dispută prima finală a Mondialelor, cea masculină de la individual compus, unde Cristian Băţagă a ratat calificarea, dar este a treia rezervă.

Citeşte şi CM de Gimnastică. Programul complet al competiţiei, datele la care România luptă pentru medalii