Săptămâna 11 de sarcină. Începe exerciţiile Kegel

Esti in saptamana 11 de sarcina. Bebelusul tau creste, creste creste. Daca n-ai facut-o deja, este timpul sa incepi exercitiile Kegel. Iti vor fi de mare ajutor. Daca ai nelamuriri cu privire la exercitiile fizice pe care ai voie sa le faci ca gravida, despre cate kilograme in plus este normal sa acumulezi si ce alte lucruri se mai intampla in aceasta perioada, nu ezita sa-ti intrebi medicul care urmareste sarcina.

28 ian. 2019, 08:38
Săptămâna 11 de sarcină. Începe exerciţiile Kegel

Saptamana 11 de sarcina. Cum e copilul

Marime: 4,1 cm

Greutate: 7 grame

Este cat… o smochina

La 11 saptamani, micutul tau arata inca „ciudat”. Capul este aproape jumatate din totalul corpului, insa n-ar trebui sa-ti faci griji. In urmatoarele saptamani trunchiul va recupera din diferenta. Organele interne functioneaza, iar copilasul are schelet, nervi si circulatie sangvina. Talpile sunt conturate si formate si sunt de marimea unei unghii de adult. Perioada critica din dezvoltarea bebelusului e aproape de final. De-acum vor urma stadii de dezvoltare rapida, maturizare a organelor interne si pregatirea pentru nastere.

Desi pleoapele sunt inca inchise, incepe formarea irisului, se vor dezvolta mugurii dentari, unghiile de la maini si de la picioare si foliculii de par.

Inimioara bebelusului bate puternic, incat poate fi auzita prin intermediul stetoscopului Doppler.

Organele genitale externe se contureaza din ce in ce mai bine, insa este totusi prea devreme pentru a determina sexul cu acuratete la ecografie.

Manutele si picioarele sunt intr-o continua miscare, totusi este prea devreme pentru a-i putea simti loviturile. Nu va mai trece mult pana cand le vei simti pentru prima data.

Anul viitor, in aceasta perioada: copilul va avea 23 de saptamani!

Saptamana 11 de sarcina. Cum e mama

Este foarte important sa iti mentii o dieta sanatoasa si o rutina a exercitiilor fizice in timpul sarcinii. Cere sfatul medicului care urmareste evolutia sarcinii pentru a te asigura ca ai o dieta corespunzatoare. Cat despre exercitiile Kegel. Este timpul sa le incepi. Asta daca n-ai facut-o deja. Ce sunt exercitiile Kegel? Contractarea muschilor din jurul vaginului si anusului timp de 10 secunde. Nu le poti face? Pana te obisnuiesti cu miscarea, incearca sa retii jetul urinar. Aceste exercitii sunt foarte pretioase, intrucat intaresc muschii pelvieni (zona vagin si perineu).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.