Săptămâna 36 de sarcină. Ştii care sunt semnele care prevestesc naşterea?

Esti in saptamana 36 de sarcina. Stii care sunt semnele care prevestesc nasterea? Intreaba-ti medicul la ce ar trebui sa te astepti. 

19 feb. 2019, 08:04
Săptămâna 36 de sarcină. Ştii care sunt semnele care prevestesc naşterea?

Saptamana 36 de sarcina. Cum e copilul

Marime: 47,4 cm (crestet-calcaie)

Greutate: 2622 g

Este cat… un pepene galben Casaba

Felicitari! Ai intrat in ultima luna de sarcina. De-acum bebelusul se poate „descurca” singur in mediul extrauterin, sub atenta supraveghere medicala intensiva. Din acest moment, medicii pot induce nasterea, daca este necesar. Chiar daca s-ar naste in aceasta saptamana, bebelusul s-ar dezvolta normal si fara complicatii majore si cu putin ajutor. Totusi, cu cat bebelusii se apropie mai mult de saptamana 39, cu atat se vor adapta mai repede la mediul extern decat bebelusii nascuti in saptamana 36.

Micutul acumuleaza straturi de grasime care il vor ajuta sa-si regleze temperatura corpului dupa nastere. Bebelusul tau va „aluneca” pe colul uterin, pregatindu-se de nastere. De aceea, il vei simti din ce in ce mai „jos”. Pentru ca are din ce in ce mai putin loc, micutul nu va mai fi la fel de „jucaus”.

Orice nastere dupa aceasta saptamana va fi considerata la termen. Nasterile intre 37 si 42 de saptamani sunt la termen, iar orice nastere inainte de saptamana 37 este considerata prematura. Lichidul amniotic inghit de bebelus impreuna cu celelalte secretii se vor transforma in meconiu, primul scaun al bebelusului.

Cel mai probabil, bebelusul tau s-a intors cu capul in jos, fiind pregatit pentru nastere. Daca nu a facut asta, medicul va lua in considerare si alte optiuni privind nasterea. Mai poate incerca, de asemenea, o procedura denumita versiunea cefalica externa. Aceasta presupune manipularea bebelusului din exterior, astfel incat sa se aseze cu capul in jos.

Anul viitor, in aceasta perioada: copilul va avea 48 de saptamani!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.