Săptămâna 4 de sarcină. E timpul pentru un test de sarcină

Saptamana 4 de sarcina. Aceasta este saptamana in care se produce implantarea. S-ar putea deja sa ai unele simptome, precum crampele si greturile. Este timpul pentru un test de sarcina.

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 06:56
Săptămâna 4 de sarcină. E timpul pentru un test de sarcină

Saptamana 4 de sarcina. Cum e copilul

Marime: 1 mm

Greutate: prea mica pentru a o putea cantari

Este cat… un bob de mac

Majoritatea femeilor abia peste o saptamna isi dau seama ca sunt insarcinate. Totusi, unele femei, sustin ca au simtit implantarea ovulului in captuseala uterina. Indiferent daca simti sau nu „bebelusul” este extrem ocupat, continuandu-si cresterea si transformarea miraculoasa. Dupa implantarea in uter, blastocistul se divide din nou, incepand diferentierea anumitor parti. Stratul exterior se va transforma in piele, par, ochi si sistemul nervos, zona mediana va deveni inima, organe reproductive, oase, muschi si rinichi, iar interiorul se va transforma in ficat, plamani si sistemul digestiv.

De asemenea, in aceasta saptamana, incep sa-si inceapa activitatea sacul si lichidul amniotic, iar sacul yolk care produce globulele rosii ale viitorului bebelus ajuta la transmiterea oxigenului si nutrientilor catre acesta, pana cand placenta va fi suficient de dezoltata pentru preluarea „prerogativelor”.

Anul viitor, in aceasta perioada: copilul va avea 16 saptamani!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.