Săptămâna 6 de sarcină. Pregăteşte-te pentru primele simptome de sarcină

Felicitari! Esti insarcinata! Esti in saptamana 6 de sarcina! Chiar daca nu experimentezi inca simptome de sarcina, pregateste-te pentru ele. Intreaba-ti medicul ce analize trebuie sa-ti faci ca gravida, ce vitamine sa iei si orice alte lucruri te nelinistesc.

RomaniaTV.net
23 ian. 2019, 05:30
Săptămâna 6 de sarcină. Pregăteşte-te pentru primele simptome de sarcină

Saptamana 6 de sarcina. Cum e copilul

Marime: 6,3 mm

Greutate: mai putin de un gram

Este cat… un bob de linte

Embrionul creste cu viteza luminii, adaugand cate un milimetru in fiecare zi. Daca nu ti se pare mult, imagineaza-ti cum ar fi sa-ti triplezi peste noapte dimensiunile. Pana la sfarsitul saptamanii, capul bebelusului va fi mult mai mare decat corpul. Vor prinde contur umerii, si vor aparea cat de curand mainile, palmele si chiar degetele. De asemenea, pana la sfarsitul saptamanii, picioarele se vor lungi si, in curand, se vor forma segmentele piciorului, talpile. Ritmul inimii devine din ce in ce mai regulat, iar inima este deja impartita in doua camere. Daca faci ecografie, ii vei putea auzi bataile inimii. Inima are 100-180 de batai pe minut (aproape de doua ori mai multe decat inima ta). Prind contur, de asemenea, urechile, nasul si gura. Pe ceea ce va deveni ulterior fruntea, se observa puncte mici care vor forma ochii si narile bebelusului.

Vestea cea mare este ca, pana la sfarsitul saptamanii, bebelusul va avea si cordon ombilical, legatura cu mama si mijlocul prin care isi va „colecta” nutrientii si oxigenul, in urmatoarele 34 de saptamani.

Anul viitor, in aceasta perioada: copilul va avea 18 saptamani!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.