Săptămâna debutează cu vreme rece şi ploi slabe. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea rece din ultima zi a săptămânii va continua să caracterizeze şi următoarele trei zile, temperaturile vor fi mai scăzut decât cele normale pentru această perioadă. Deşi ploile vor apărea local, cerul va fi în aproape toată ţara acoperit de nori.

RomaniaTV.net
07 apr. 2013, 13:17
Săptămâna debutează cu vreme rece şi ploi slabe. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Prima zi a săptămâni va fi rece, temperaturile vor fi cu aproximativ 7 grade mai mici decât ar trebui la această dată, de la 6 grade în Moldova până la 13 în Transilvania. Norii se mai risipesc, apare şi soarele din când în când, dar încă ploua local în sud-vestul ţării şi izolat în rest, iar la munte cad precipitaţii mixte. Vântul nu se domoleşte încă, în partea de est şi sud-est a ţării suflă mai agitat, ca şi pe crestele înalte de munte.

Şi în Capitală luni se anunţă o răcire simţitoare a vremii, la amiază temepratura aerului nu mai depăşeşte 12…13 grade, norii stau mai adunaţi îndeosebi la începutul zilei, şi încă pot să lase, trecător, câte o ploaie slabă. Totuşi, vântul se domoleşte treptat.

Marţi, vremea se mai încălzeşte puţin, temperaturile pornesc de la 10 grade în regiunile nordice şi pe litoral, iar în Lunca Dunării şi prin Banat se ating 16 grade la amiază. Dar cerul va fi acoperit de nori în vest, centru şi nord, unde plouă pe arii extinse. În rest, se mai iveşte şi soarele, norii sunt mai risipiţi şi doar izolat plouă peste zi. Iar la munte, în zona înaltă, încă sunt ninsori sau lapoviţă şi vântul suflă mai agitat.

În Bucureşti, marţi, ne mai încălzim puţin, termometrele mai câştigă 1…2 grade, spre 15 urcă temperatura aerului după prânz, dar soarele se iveşte cu zgârcenie şi încă sunt condiţii pentru câţiva stropi de ploaie, cu vânt cel mult moderat.

Miercuri, încălzirea continuă şi regimul termic revine la normal, cu maxime de la 10…11 grade pe litoral şi în nord-vestul ţării, până la 18 în Lunca Dunării. Dar sunt puţine şanse pentru vreo rază de soare, norii sunt mulţi şi lasă ploi în cea mai mare parte a ţării. Însă vântul nu dă semne de agitaţie.

În Bucureşti ziua de marţi va fi una mohorâtă cu cer mai mult noros şi ploi din când în când, iar la amiază termometrele vor indica aproximativ 16 grade.

De la jumătatea săptămânii vremea se încălzeşte câte puţin de la o zi la altă, aşa că joi aşteptăm maxime spre 20 de grade, iar în zilele următoare chiar uşor mai mari în sudul şi vestul ţării. Şi doar pe litoral mercurul din termometre nu se ridică peste 10…11 grade, influenţa apei mării, încă rece, îşi spune cuvântul în această zonă. Dar norii şi ploile – chiar dacă slabe cantitativ – încă sunt de interes joi în estul şi centrul ţării.

Vremea va fi rece pentru această perioadă a anului şi la munte. În Carpaţii Occidentali şi Carpaţii Meridionali cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii mixte. Maximele pornesc de la 0 grade pe Ceahlău şi 1 grad la Semenic şi nu trec de 4 grade la Sinaia Cotă şi la Păltiniş. Singura staţiune o idee mai caldă este Predealul, unde maxima va urca la 8 grade. Norii vor fi temporari, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.