Săptămâna Eurovision debutează luni. Este pentru prima dată în istoria sa de 65 de ani când nu se va ţine concursul muzical

Cu câteva zile înainte de data la care era programată finala concursului Eurovision 2020, a început o săptămână plină de evenimente şi de iniţiative online, concepute pentru a omagia spiritul celui mai faimos festival mondial al cântecului, care, în 65 de ani de existenţă, a fost pentru prima oară anulat, relatează EFE.

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 14:18
Săptămâna Eurovision debutează luni. Este pentru prima dată în istoria sa de 65 de ani când nu se va ţine concursul muzical

În martie, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union – EBU) a comunicat decizia sa de a nu organiza evenimentul în acest an în urma incertitudinilor legate de răspândirea maladiei virale COVID-19 şi a restricţiilor adoptate de guvernele multora dintre celor 41 de ţări participante, potrivit Agerpres. 

Cu toate acestea, nu poate fi stins spiritul Eurovision, afirmă EBU, care îşi îndreaptă deja privirile spre ediţia din 2021 a acestui concurs şi s-a gândit la alternative online care să satisfacă setea de muzică a milioanelor de fani pe care îi are competiţia în întreaga lume.

Citeşte şi: Conchita Wurst s-a schimbat radical în urma pandemiei! Cum arată acum artistul care a surprins o lume întreagă – GALERIE FOTO

„Europe Shine A Light” va fi unul dintre aceste programe speciale ce va avea loc sâmbătă, 16 mai, ziua în care fanii competiţiei ar fi aflat de la Rottderam (Olanda) numele câştigătorului ediţiei din 2020. În Spania, programul va fi difuzat pe site-ul RTVE începând cu ora locală 21:00.

Organizat de EBU împreună cu canalele NPO, NOS şi AVROTROS, programul va rememora cele 41 de piese ale concurenţilor din anul 2020 şi va include interpretări live, filmate de la domiciliile lor, ale unor artişti care au participat la Eurovision, precum Gali Atari (Israel, 1979), Mans Zelmerlöw (Suedia, 2015), Marija Ĺerifovic (Serbia, 2007), Netta (Israel, 2018) şi câştigătorul de anul trecut, Duncan Laurence (Olanda, 2019).

Citeşte şi: CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului referitoare la OUG care îi vizează pe poliţişti şi militari în starea de urgenţă

Orchestra Filarmonică din Rotterdam va asigura un moment artistic al programului, pentru a le permite „eurofanilor” să-şi unească vocile cu cea a cântăreţului Johnny Logan şi să interpreteze împreună piesa câştigătoare din anul 1980, „What’s another year?”.

Înainte de sâmbătă vor fi difuzate însă şi alte conţinuturi. În locul semifinalelor, canalul oficial Eurovision Song Contest de pe Youtube va transmite pe 12 mai respectiv 14 mai, începând cu ora 21:00, două programe speciale, sub titulatura „Eurovision Song Celebration”.

Marţi, 12 mai, vor fi prezentate cântecele ţărilor care ar fi participat la prima semifinală, alături de trei ţări calificate din oficiu – Olanda, Germania şi Italia. Joi, 14 mai, este rândul ţărilor ce erau incluse în cea de-a doua semifinală, plus Spania, Franţa şi Marea Britanie.


loading...
Partenerii noștri