Săptămâna începe cu ceaţă, polei şi ploi. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Săptămâna va debuta cu temperaturi uşor mai ridicate, iar în cea mai mare parte a ţării vor apărea precipitaţii mixte ce vor duce la producerea de polei. Meteorologii ne anunţă că, în timpul dimineţilor, cerul va fi acoperi de nori şi ceaţă.

RomaniaTV.net
12 ian. 2013, 16:11
Săptămâna începe cu ceaţă, polei şi ploi. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Duminică avem un început de zi cu ger în centru şi în nord-est, iar prin vest fulguieşte, iar spre seară, când norii sunt mai groşi, apar precipitaţii mixte şi, din nou, se poate forma polei. În estul ţării, este ceaţă, iar vântul suflă mai tare în Banat şi la munte. La amiază, sunt prognozate maxime de la minus 8… minus 7 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei până la 4-5 grade în dealurile Banatului.

În Capitală, printre nori, apare şi soarele, duminică, mai ales după ceaţa matinală, nu mai cad precipitaţii, iar amiaza vine cu 1-2 grade.

Luni, vremea se încălzeşte, astfel încât, la amiază, aşteptăm maxime de la minus 6… minus 5 grade în nordul Moldovei până la 8… 9 grade în Dealurile de Vest. În Banat, Crisana şi în Maramures, dar şi în vestul Olteniei şi al Transilvaniei, cad precipitaţii, mai ales ploi, în timp ce, la munte, precipitaţiile sunt mixte, astfel că va reapărea poleiul. Vântul suflă destul de tare în Banat şi la munte.

Şi în Bucureşti, simţim luni o încălzire uşoară a vremii, cu maxime de 3…4 grade, la amiază. Va fi ceaţă dimineaţa şi seara, iar pe parcursul zilei ies şi câteva raze de soare.

Marţi, vom avea o vreme cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la jumătatea lui Gerar, cu maxime cuprinse, în general, între 3 grade în nordul Moldovei poate şi prin Oltenia şi 12 grade în sud-estul ţării, cu până la 10 grade peste mediile climatologice. În majoritatea regiunilor, plouă, mai ales în jumătatea vestică a ţării, iar în sud şi în est, este ceaţă. Doar la munte, precipitatiile mixte ne mai amintesc de faptul că suntem, totuşi, la jumătatea iernii calendaristice.

Marţi va fi cald şi în Capitală. Vor fi 6… 7 grade, la amiază, dar va fi înnorat, iar în noaptea de marţi spre miercuri cresc şansele să plouă.

Miercuri, vremea rămâne caldă, cu maxime cuprinse între 3 şi 13 grade.Va ploua în jumătatea de vest a ţării, dar şi în rest şi doar la munte vor fi precipitaţii mixte. De joi până la finalul săptămânii temperaturile scad uşor de la o zi la alta şi doar în sud şi în sud-est, e uşor mai cald. Mai cad precipitaţii, mai ales ploi, la început, apoi, mai ales ninsori în jumătatea nordică a ţării.