Săptămâna începe cu ploi. Vezi PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii ne atenţionează că până miercuri, cel puţin, vom avea nevoie de umbrele. În plus, temperaturile sunt sub valorile normale pentru această perioadă.

RomaniaTV.net
27 mai 2012, 16:45
Săptămâna începe cu ploi. Vezi PROGNOZA PE TREI ZILE

Din punct de vedere meteorologic, săptămâna începe cu o atenţionare cod galben, pentru manifestări de instabilitate atmosferica accentuată în est, sud-est şi în zona de munte a Carpaţilor Orientali. Această atenţionare este valabilă până marţi, la ora 16.00. Pe suprafeţe restrânse vor fi căderi de grindină, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20-25 l/mp şi, izolat, chiar, 40-50 l/mp.

În celelalte zone, deşi mai apare soarele, ploile îşi mai fac simţită prezenţa, chiar dacă sunt mai puţin însemnate cantitativ. În aceste condiţii, valorile termice se menţin destul de modeste, cu maxime de la 13 grade în estul Transilvaniei până 23 de grade în extremitatea vestică. În Bucureşti, luni se vor semnala averse însemnate cantitativ, posibil şi descărcări electrice. Temperatura maximă, mult mai scăzută decât ceea ce ar trebui să se înregistreze la acestă dată, se va situa în jurul valorii de 15-16 grade.

Şi marţi vremea va fi instabilă, îndeosebi în sud-estul, estul şi centrul tării, precum şi în zona de munte. Pe arii extinse se vor semnala averse, descărcări electrice şi scurte intensificări de vânt. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi, izolat 40-50 l/mp. În restul teritoriului, fenomenele asociate instabilităţii atmosferice vor fi pe arii restrânse. Maximele termice, mai coborâte decât normalul perioadei cu până la 6 grade, vor fi cuprinse între 14 grade în zonele depresionare şi 23 de grade în extremitatea vestică şi sud-vestică. Şi marţi, în Capitală, avem vreme instabilă şi, în continuare, averse însemnate cantitativ, posibil însotite de descărcări electrice. Temperatura la amiază va fi în jurul valorii de 17 grade.

Pentru miercuri, veştile despre vreme sunt ceva mai bune. Deşi vor mai fi averse, în general slabe cantitativ, în nordul, centrul şi estul ţării, valorile termice vor fi în creştere şi se vor încadra între 19 grade în estul Transilvaniei şi 26 de grade în partea de sud a ţării. Şi în Capitală vremea va da miercuri semne de ameliorare. Valorile termice vor fi în creştere, apropiindu-se de normalul perioadei, dar trecător mai sunt unele manifestări de instabilitate. La amiază se vor înregistra 24-25 de grade.

În continuare vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi va continuă să se încălzească uşor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 27 de grade. În zona de munte şi în sud-estul ţării, apoi cu precădere în regiunile din jumătatea nord-vestică a teritoriului, la mijlocul săptămânii, mai cad averse însoţite de descărcări electrice.