Săptămâna Mare a Procurorilor

Mascaţii din Bucureşti sunt deşelaţi, Săptămâna Patimilor în Magistratură i-a lăsat fără somn şi i-a făcut să ajuneze până seara. Procurorii nu dorm, procurorii lucrează, procurorii îi sună în fiecare dimineaţă devreme.

01 nov. 2012, 16:33
Săptămâna Mare a Procurorilor

Luni şi marţi i-au trimis prin gări ca să umple câteva autobuze cu naşi de la CFR, miercuri au săltat jumate din profesorii de la Bioterra, joi au acordat reţineri doar cu buletinul unor bancheri din trei bănci. Totul cu presă, televiziuni, reflectoare, ca să afle ţara şi viitorii lor şefi, care or fi ăia, că muncesc pe rupte. Breaking news-ul de la ora 8 cu descinderi, dube şi girofare nino-nino e deja clasic, toată lumea ştie că intră imediat după Meteo.În acest context bine organizat şi atent planificat, iniţiativele particulare de a sta mult pe sticlă au fost din start sortite eşecului. Un nene care a cerut să fie pace în lume fluturând un topor pe post de recomandată printr-un oficiu din Drumul Taberei n-a rezistat mai mult de două ore la TV. Unu' de la Bioterra livra subiecte de licenţă prin SMS şi primea la completare la plicurile cu euroi şi cife cu beton, cât de tare poate fi şpaga asta, cât de tare e rechizitoriul?! Cum să te baţi cu aşa ceva fără să ai în dotare un pistol, o mitralieră sau măcar o iubită necredincioasă cu poze sexy pe Facebook ? Deci parchetele duduiau, a intrat în fibrilaţie şi Poliţia, ăştia au scos pe tarabe juma' de chintal de cocaină din Venezuela, toţi ne întrebam ce şi cine mai urmează? Noroc că joi, spre prânzişor, lucrurile s-au mai liniştit. Mona Pivniceru, mama Justiţiei din Romania, a anunţat propunerile sale pentru posturile de şefi la DNA şi la Parchetul General: sfinţii procurori Ioan şi Tiberiu. Acum, Traian Băsescu, Dumnezeul Tată al Justiţiei, mai trebuie doar să le fixeze pe cap, cu o semnătură ,aura de superluptători anticorupţie. Dar ar fi păcat. La cum s-au mişcat parchetele zilele astea ar fi mai eficient să se numească în fiecare săptămână câte un rând de şefi la DNA şi Parchetul General. Aşa să ne ajute Bruxelles-ul şi Monica Macovei!

Luni şi marţi i-au trimis prin gări ca să umple câteva autobuze cu naşi de la CFR, miercuri au săltat jumate din profesorii de la Bioterra, joi au acordat reţineri doar cu buletinul unor bancheri din trei bănci. Totul cu presă, televiziuni, reflectoare, ca să afle ţara şi viitorii lor şefi, care or fi ăia, că muncesc pe rupte. Breaking news-ul de la ora 8 cu descinderi, dube şi girofare nino-nino e deja clasic, toată lumea ştie că intră imediat după Meteo.În acest context bine organizat şi atent planificat, iniţiativele particulare de a sta mult pe sticlă au fost din start sortite eşecului. Un nene care a cerut să fie pace în lume fluturând un topor pe post de recomandată printr-un oficiu din Drumul Taberei n-a rezistat mai mult de două ore la TV. Unu’ de la Bioterra livra subiecte de licenţă prin SMS şi primea la completare la plicurile cu euroi şi cife cu beton, cât de tare poate fi şpaga asta, cât de tare e rechizitoriul?! Cum să te baţi cu aşa ceva fără să ai în dotare un pistol, o mitralieră sau măcar o iubită necredincioasă cu poze sexy pe Facebook ? Deci parchetele duduiau, a intrat în fibrilaţie şi Poliţia, ăştia au scos pe tarabe juma’ de chintal de cocaină din Venezuela, toţi ne întrebam ce şi cine mai urmează? Noroc că joi, spre prânzişor, lucrurile s-au mai liniştit. Mona Pivniceru, mama Justiţiei din Romania, a anunţat propunerile sale pentru posturile de şefi la DNA şi la Parchetul General: sfinţii procurori Ioan şi Tiberiu. Acum, Traian Băsescu, Dumnezeul Tată al Justiţiei, mai trebuie doar să le fixeze pe cap, cu o semnătură ,aura de superluptători anticorupţie. Dar ar fi păcat. La cum s-au mişcat parchetele zilele astea ar fi mai eficient să se numească în fiecare săptămână câte un rând de şefi la DNA şi Parchetul General. Aşa să ne ajute Bruxelles-ul şi Monica Macovei!