”Săptămâna Verde” în școlile din România. Părinţii pot susţine financiar activităţile derulate, dar profesorii și elevii nu se pot implica în strângerea banilor

Ministerul Educaţiei anunță schimbări în metodologia de organizare a Programului ”Săptămâna verde”. Potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică, părinţii pot susţine financiar activităţile derulate, dar constituie abatere disciplinară implicarea cadrelor didactice sau a elevilor în strângerea banilor.

25 oct. 2023, 15:03
”Săptămâna Verde” în școlile din România. Părinţii pot susţine financiar activităţile derulate, dar profesorii și elevii nu se pot implica în strângerea banilor

Ministerul Educației a anunțat că a lansat în consultare publică Metodologia de organizare a programului „Săptămâna verde”.

Principalele modificări, față de anul trecut, se referă la faptul că ”părinții pot decide să susțină financiar activitățile desfășurate în cadrul programului prin asociația de părinți cu personalitate juridică, cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar, sau pot face demersuri privind atragerea de resurse financiare extrabugetare”.

Citește și: Aberațiile sistemului educațional din România. Un elev din Sibiu cu media 1,59 primește bursă de merit. Următorul bursier pe listă are media 1,85. Reacția ministrului Ligia Deca

De asemenea, proiectul prevede că ”este interzisă și constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau a personalului din unitatea de învățământ în strângerea de fonduri de la părinți și/sau gestionarea fondurilor asociației de părinți utilizate în derularea programului „Săptămâna verde””.

Citește și: Elevii ar putea avea acces gratuit la concerte, muzee și spectacole

Într-o postare pe Facebook, Ministerul Educației aduce și câteva sugestii de activități pe platforma saptamanaverde.edu.ro/ro pentru a sprijini organizarea activităților din cadrul Programului „Săptămâna verde”.