Şapte atleţi din Camerun au „evadat” în Europa

Cei şapte sportivi din delegaţia Camerunului la Jocurile Olimpice de la Londra au dispărut fără urmă, deocamdată, din Satul Olimpic. Se crede că ei s-au hotărât să rămână pe continentul european, ca imigranţi, din motive economice.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 19:41
Şapte atleţi din Camerun au „evadat” în Europa

Între cei şapte sportivi camerunezi daţi dispăruţi, cinci erau boxeri, informează BBC online. Valul „emigrării” sportivilor camerunezi a fost declanşat de o rezervă a portarului echipei feminine de fotbal, Drusille Ngako, după cum a informat misiunea Camerunului la Olimpiadă, informează BBC în ediţia online.

„Ceea ce era la început un zvon s-a confirmat”, a declarat şeful lotului olimpic camerunez, David Ojong, care a trimis marţi o scrisoare la Ministerul Sportului din Camerun, în care a informat despre dispariţia sportivilor.

După Ngako a dispărut înotătorul Paul Ekane Edingue şi apoi cinci boxeri care fuseseră eliminaţi de la Jocuri. Ei sunt Thomas Essomba, Christian Donfack Adjoufack, Abdon Mewoli, Blaise Yepmou Mendouo şi Serge Ambomo. Absenţa lor din Satul Olimpic fusese semnalată încă de duminică.

În iunie, purtătorul etiopian al Torţei Olimpice, Natnael Yemane, în vârstă de 15 ani, dispăruse din hotelul din Nottingham, unde fusese cazat, reaminteşte BBC online.