Şapte autoturisme parcate au fost lovite de o şoferiţă în stare de ebrietate în Braşov

Polițiștii de la Biroul Rutier Brașov au întocmit dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, anunţă instituţia printr-un comunicat.

22 ian. 2021, 15:30

Șapte autoturisme care erau parcate pe strada Uranus din municipiul Brașov, au fost avariate în noaptea de joi spre vineri de o șoferiță care circula în stare de ebrietate.

„În fapt, la data de 21 ianuarie 2021, în jurul orei 23.30, o femeie în vârstă de 40 ani, care a condus un autoturism pe str. Uranus din municipiul Brașov, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat șapte autoturisme parcate. În urma impactului nu au rezultat victime, doar pagube materiale. La testarea conducătoarei auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,70 mg/l alcool pur. În consecință, aceasta a fost condusă la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Tot joi, în jurul orelor 13.30, un șofer aflat în stare avansată de ebrietate a fost implicat într-un accident, pe Bulevardul Griviței din Brașov, anunţă Mytex.ro.

Şapte autoturisme avariate în Braşov de o şoferiţă beată

„În jurul orei 13.25, pe Bulevardul Griviței din municipiul Brașov a avut loc un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,13 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei”, a detaliat comisarul de poliție.

În jurul orei 22.15, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au oprit în trafic, pentru control, un tânăr în vârstă de 24 ani, care conducea un autovehicul pe raza localității Beia.

În timpul verificărilor, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului este expirat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Citeşte şi: Interlopul Gore, eliberat din închisoare după 10 ani. Acum se filmează spunând rugăciuni