Şapte candidaţi la Bacalaureat de la Liceul Bolintineanu, eliminaţi în urma probei de limba română

Şapte candidaţi la Bacalureat de la Liceul Bolintineanu au fost eliminaţi din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă la proba de limba şi literatura română, susţinută luni, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

RomaniaTV.net
02 iul. 2013, 16:49
Şapte candidaţi la Bacalaureat de la Liceul Bolintineanu, eliminaţi în urma probei de limba română

Comisia de Bacalaureat a municipiului București a decis eliminarea din cadrul examenelor de Bacalaureat 2013 a şapte absolvenți de clasa a XII-a, care au susținut proba scrisă de limba și literatura română la Liceul Dimitrie Bolintineanu.

„Decizia vine ca urmare a faptului că asupra acestora au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă – copiuțe, cărți cu rezolvări, telefoane mobile etc. Dovezile au fost găsite în timpul percheziției corporale realizate de ofițerii de Poliție, care au descins în centrul de examen și consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Perchezițiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenți prezenți la examen”,  se precizează în comunicatul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Lucrările la proba de limba și literatura română ale absolvenților eliminați vor fi anulate.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, declara că, după ce Parchetul va comunica mai multe date din anchetă, se va decide dacă toţi elevii de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” vor susţine proba de miercuri a bacalaureatului, precizând ca deocamdată nu sunt indicii că lucrările ar fi fost viciate.

Ministrul Remus Pricopie a spus că nu se pune problema ca proba scrisă la limba şi literatura română susţinută luni să fie reluată, precizând că în majoritatea centrelor de examen examenul s-a desfăşurat în condiţii bune, doar la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” fiind probleme „extrem de grave”.