Şapte judeţe au fost închise. Situaţia se înrăutăţeşte în Ilfov, Giurgiu şi Teleorman

Şapte judeţe sunt închise, iar condiţiile meteo se înrăutăţesc în alte trei, respectiv în Ilfov, Giurgiu şi Teleorman, a declarat ministrul demisionar al Transporturilor, Anca Boagiu, luni seară, după terminarea discuţiilor prin videoconferinţei cu prefecţii.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 19:57
Şapte judeţe au fost închise. Situaţia se înrăutăţeşte în Ilfov, Giurgiu şi Teleorman

Anca Boagiu a adăugat că i-au fost semnalate probleme cu aprovizionarea cu pâine şi lapte în Ialomiţa şi Călăraşi, dar că acestea sunt în curs de remediere, potrivit Mediafax.

Ministrul demisionar al Transporturilor a menţionat că 7% din trenuri au fost anulate, iar zece au întârzieri semnificative.

În privinţa transportului naval, Boagiu a spus că acestea s-au stabilizat pe Dunăre, dar că porturile Midia şi Mangalia sunt în continuare închise. Traficul naval este restricţionat în Portul Constanţa, doar navele maritime având acces.

A2 Bucureşsti – Feteşti şi zeci de drumuri naţionale sunt închise din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, potrivit CNADNR. Pe A2 Feteşti – Cernavodă şi pe 19 drumuri naţionale, traficul rutier este îngreunat.

Potrivit situaţiei prezentate de CNADNR, 122 de trenuri sunt anulate, linia Urziceni – Slobozia este închisă, iar între Buzău – Iaşi şi, respectiv Lehliu- Cernavodă Pod circulaţia este restricţionată.

Referitor la transportul feroviar, 29 de trenuri au întârzieri, cele mai mari fiind de 817, 621 şi 338 de minute (pe ruta Constanţa – Iaşi), 360 de minute (pe ruta Galaţi – Târgu Mureş), informează CNADNR.